ceturtdiena, 2012. gada 22. marts

gājputni. taureņi. tautasdziesma.

.. savus pirmos gājputnus miglas un tumsas pilnās debesīs, vakar naktī sagaidīju. Es tos gaidu, ja ne gluži kā Lote un citi varoņi filmiņā par "ceļojumu uz dienvidiem" .. bet  sajūsma viņus dzirdot un redzot, neizsakāma. Šonakt dzirdēju un pa dienu jau redzējām kopā ar dillli. Un tas ir svarīgs notikums. 
 Pavasara pāvs. Jūras koks + pusaplis no koka "šķēles"  +āķis + skrūve + karstā līme = Pāvkaramais krellēm. Krāsas protams - "tieši" tādas kā īstajiem..
 Viņš tur tup pie sienas. es Skatos un smīnu. Jo tie jūras koki dzīvo un dzīvo pie mums.. rokās apbružāti , iepazīti visu ziemu.. un atrod savu vietu..
Otrdienas rītā Līgatnē bij ziemassvētku cienīga sniegakārta pa nakti saputināta. Bet atbraucot uz Rīgu. Te ir pavasaris..
Un Taureņu riesta dejas mežā. Kamenes smilšu kastē.
Un Rega, kas mirkļos, kad "neviens neredz" - Domai rāda mēli.  Kaut Fanuklubiņam būtu jāatzīmē, ka Doma bija pavisam slima pāris dienas.. Valters veda viņu uz sistēmām. Satraukums un trakums. Bet šodien jau dzīva. Nu tāda dzīva un Čiekurus ēdoša. Katetrs vēl tik jāaizbrauc izņemt.
Mazmazītiņa lāpstiņa. grābeklītis. dārza šķēres. Tik mazas , lai nespētu nenopirkt . Un tik mazas, lai stādīšanas prieks būtu ļotāks par parasto.

Guli, guli saiminiece,
Tavi darbi padarīti,
Cūka dārzu rušināja,
Kaza šķina kāpostiņus ,
Vista lokus izravēja
Gailis cirta žagariņus..... Nu pārējo es vairs neatceros, bet nu  to dziesmiņu šodien skatījos īstā izrādē:) galvenajās lomās burkāni, nazis, zeme, Bārbija, meža ruksis....

Dobe dobīte. Saiminīīīīcei.
Bet domāju, ka visiem mājās Burkāni uzvedas tieši tā pat.
Jūras koki. zāģis. urbis.  = Koka pērles?:)

Savērt virtenes.
Palaist zaķus pa saules aizkariem diet.

Un katrs pavasaris ir kā brīnums. Katra it kā zināmā lieta , katru gadu kā brīnums.
Ak, un mans Brālis ir uztaisījis aplikāciju bērniem.. No Indras Sproģes grāmatiņas. Ja vien es kādreiz atklāšu, kā to dabūt telefõnā, jo reizēm patiesi noder. Mirkļos, kad dille nākusi līdz uz kursiem, vai mirkļos kad mieg ciet autobusā un nespēju viņu motivēt vairs pievērsties nekam aiz loga, kaut visādi citādi.. dille telefõnā nesaskata izklaidi. Jo patiesi šķiet mēs paši to lietojam tikai sarunām un bilžu sūtīšanai.