trešdiena, 2011. gada 30. marts

ranunkuļi

Ranunkuļi - milzīgi, skaisti un atplaukuši... no tirgotavas atceļoja, dille centās mani pierunāt matos tos visus sabāzt... Nekā nebij!!! lai zied vāzē..
Tad nu pie tā zaļuma šķīvjos, podos, krūzēs, glāzēs ir viegli tikt(kaut gan pēc apkārtējo cilvēku jautājumiem un neziņas, var spriest citādi) .. ieber zemi.. uzber graudus(kvieši,auzas) ..mazliet uzkaisa zemi pa virs, .... kārtīgi salej.. un pēc piecām dienām rasas graudi persõnīgajās palodzes pļavās būs klāt.., iespējams vēlāk, ja telpa auksta un tumša.. bet ja silta un gaiša... un vēl apsmidzina/aplej un pasaka labus vārdus un sargā no kaķiem.. , bet ja to visu slinkums darīt, tad uz tirgotavu jānāk pirkt..
Dillei gan vislabāk patīk zirņus stādīt... caurumi un katram caurumam savs zirnis...
un ziedoša krūzīte, kā "lejkanna" ir obligāta, ja grib , lai dikti ātri viss izaug un spilgtos toņos un tik gari, lai bizes var pīt, ja lej ar ko citu - tad bizes neizaug....
.. un vēl - tie kas labi strādā - tiem vakarā Valters "uzcep" kūku... tik baltu kā ranunkuļi.. un ar silto zemju zemenēm..

prasu dillei : " Kas ir mīlestība?"

Dille :"Sirsniņa"

es :" Kā mēs izrādam mīlestību?"

Dille :" Ar Dieviņu"

es: " Kā Tu izrādi mīlestību"

Dille: " ar zemenēm" , kaut gan pa dienu vēl nezinājām, ka pie zemenēm tiksim.. :) kaut pēc tam viņa uzskaitīja visus zināmos gardos augļus/ogas..