otrdiena, 2011. gada 1. novembris

patriõtiskais rudens mēnesis.

Visas dienas skrien uz priekšu Nemanot! Un maziem soļiem eju arī es - uz priekšu vien! 
īsts - dzīvs burts "K" , ja lasa no Jūras puses..:) bet nez vai citi bērni ar rāpjas kokos? Un tad  netiek lejā? 

 Paldies- "Cilvēka mazuļa " ierakstam par ekskursiju uz- Gauja ietek Jūrā vietu.., jo vienmēr braucam uz Lilastes Jūru mazliet tālāk.. tad droši braucām iekšā.. un patiesi tur tik pat tālu visi no Jūras dzīvo kā Lilastē.. un  koku Daudzums  no upes patiesi jūtams:) Lielo koku.. tieši tādu.. no kuriem var būvēt karuseļus..
 Kaut kociņus ielasijām.. pašai šķiet, ka tur tie koki upes krāsā un vēl nav izbalēt uzspējuši.. bet būtību jau nemaina.. jo dārgumu pilna piekraste. Un neviena cilvēka.
 Vannass procesā izdomājām izveidot gliteru bumbu.. kaut efekts nebij cerētais, jo gliteri tik ātri nosēžas, ka nemaz i nobildēt nevar uzspēt.. Nav tā efekta, kas tām "sniega bumbām" kur putenis vērojams kaut mirkli..  bet to projektu mēģināsim vēlreiz..:) ar līmi un vieglākiem materiāliem..
 Kaut dillei jau patika ļoti.. spaini gan vajag noteikti lietot, ja negrib no vannas izvilkt gliterotu bērnu:) lai tie spīdumi tomēr spainī peld .. ne pa visu "dīķi"
 Bet vēl es kaut kā neguļot savā gultā biju palaidusi garām to apjausmu, ka man ir forša gulta.., kurā es patiesi arī guļu.., gulta - kuru ir vērts saklāt.. - un vēlreiz uzsveru, mana gulta, kurā guļu es un varu darīt jebko:) attiecīgi naktī.. - tad nu apjausma ir tāda, ka gultas skaistais pārklājs ir pilns ar neizmazgājamiem krāsu, līmju.. nezinu ko traipiem, jo būsim godīgi.. viss radošais 80% notiek uz tās, jo 2x2 metri ir pietiekama vieta izpausmēm.. bet pārklājam iedvesmas nav.. bet spilveni.. spilveniem gan, jo man vienmēr ir gribējies īpašus sajūtu spilvenus.. tādus.. kā man Omei taisīti.. mezgloti un šūti.., to es nemāku.. bet māku "izdurt ar adatu, kurai galā ir diegs" to, ko uz auduma uzzīmējam mēs visi... tādu īstu sajūtu zīmējumu.. , lai rastos īsts sajūtu spilvens.., tāds ko nodot paaudzēs.. kaut ar traipiem.. , tādu - ko es pati gribētu.. redzēt uz savas gultas..
 Un viņa katru dienu iemācas zīmēt ko jaunu un savādāk.. un negribas palaist garām to mirkli, kad viņa cilvēkiem roku vietā zīmē spārnus... Dievīgi..
 Un vecās tapetes pagrabā..tieši tik, lai tās līdz pavasarim zīmēt zīmētu.. no visām pusēm.. un sarullē un noliek malā.. līdz nākamajai zīmēt stundai..
 Bet ikreiz , kad dille paliek mājās ar kādu "apslimt" kaiti.. mēs ļoti daudz mālojam.., runājam.. mālojam.. un veidojam... un kaut kas no visa nokļūst lakstos, lai ceļotu līdz kādam augam vai pušķim..
 Šodien tika pabeigti mazie Pilsoniskie patriõti.. par godu Valsts svētku mēnesim.. un "baltos" sniega putnus.. tie atlidos nemanot.., bet patiesībā, lai cilvēki neaizmirstu savus putnu draugus pabarot.. tos, kas apsniguši balti.. un gaida..
 Jautāju dillei - kas ir patriõti?
Dille - Nezinu
- Kādi ir latvieši?  .. un viņa atbild : draudzīgi..! un savieto tos patriõtus tuvāk:) kaut viņa bij pārliecināta, ka mēs karogu vietā liksim zvaigznes un tās būs fejas ar zižļiem..!
 Bet visādi citādi.. par spīti tehnikas klibošanai.. man vēl ar vien patīk bildēt cilvēkus .
 Un vēl šī ir mana 2011.gada mīļākā galda karte. Kaut mājās nevarēju atrast nevienu šķīvi, kas būtu Latviski piemērots tautu dēlam..:) un lina salvetei.