pirmdiena, 2013. gada 20. maijs

sapņu komanda un krusa.

Četras debess puses. Divās no tām pa logu redzams, kā cilvēki svin vasaru, dzimšanas dienu.. vai vienkārši sestdienu . Abās pusēs varētu uzņemt filmu par to - cik ātri ir iespējams novākt ballīti pirms "vētras" ...
Un vētra bija. Vismaz milzīgs vējš..., kurš pa gaisu nesa - lapas, ziedus, smiltis, zarus & daļu no ziemas.. 
 Kamēr skrēju pakaļ burkānam & acīm... saulē sakarsušās flīzes protams pakausēja materiālu. Bet.
Ziema ir. Tepat vien ir.
Varbūt būs arī rīt.. :)
 Nebūs!!!
 Saliekamā gulta jeb "raskladuška" ir mana vasaras  mēbele.. Jāmācās apdzīvot pagalms. Tas vēl noteikti nav izdevies. Jāmācās aprast ar to, ka visi Tevi vēro no visām pusēm. Sauksim to par interesantu sajūtu. Bet viennozīmīgi - vēroju arī es.  Es gan mēdzu arī pamāt tiem, kuri aizraujas ar vērošanu. Neviens nav pamājis atpakaļ.
 Ir pagalms - ir zāle. Nav nopļauta, jo drīm tīms (dream team) tikai vakar sāka savu projektu "saliekam" zālespļāvēju. Nevar jau piecas lietas darīt vienlaikus - pārstādīt zirņus, savākt vētras paliekas, griezt pienenes, ķiķināt ar mazmazītiņo & skrūvēt . Piemēram : ja skrūve iekrīt tai paredzētajā caurumā - tad nevis vītne ir beigta un jāved prece uz veikalu, bet jāpaņem cita skrūve, kura atbilst caurumam!!!!  Skaidrs ir viens, ka kādu vakaru arī mūsu pagalmā - zāle bļaus.
 Dream team sastāvs nepilnīgs, bet tomēr pamatu pamats.
 ar mīlestību pret lakatiem un matrjoškām...
 Traks var palikt. Un klusi to sajust nemaz nevar.
Es tam pūpolbērnam stāstu... " kad dille piedzima.. viņai priekšā bij divas viņu gaidošas mīlestības , ., bet pūpolbērns piedzimst un te nu mēs esam trīs viņu gaidošas mīlestības. Un trīs mīlestības ir daudz vairāk par divām. Četras tas vairs noteikti nav klusi.. "
Un svarīga un īpaša ir sajūta - ka Tevi kāds gaida. Tā vienkārši.
No darba. No skolas. No tāluma. No tuvuma. Gaida zvanu.. vai vēstuli, vai vienkārši smaidu.. skatienu. Bet gaida.
 Par māmiņdienu varētu rakstīt un rakstīt... par deju & puķu podu performancēm pustumšā pagalmā.. par baloniem un bļaušanu & raudāšanu " ka Tu esi pa agru pamodusies " :)
Bet skolā. Nu tajā foršajā, kur dille dodas satikt savus draugus un skolotājas. Tur viņi bija strādājuši vaiga sviedros. Lai koncerts un dzeja būtu. Dejas un priekšnesums. Un pārsteigumi. Es savu portretu no visiem citiem neatpazinu. Dille pateica priekšā..
 Bet raksturojums no dilles mutes .. lasās šāds:
.. ar cieņu un smaidu.. esmu laba cepēja!!! :)