otrdiena, 2012. gada 28. augusts

basām kājām - pār sētu.

.. Ezi, - atā! 
August...- Atā! 
Maijā jau sākās atvadas no Līgatnes... dille dienām raudāja, ka viņai nebūšot kur brīvdienās dzīvot, man šķita, ka katrs pircējs ir tieši tas īstais, kurš nopirks, bet visi vienkārši meklē kaut ko savu. Neviens pat vairs paniski nedzenā pa istabām suņu spalvas .. zāles stiebrus vai bērnu izmētātās mantas , lai katrs nākamais tūrist pircējs, būtu labi uzņemts.  Ticu, ka kamēr - atrodi savu māju.. paiet laiks. Bet mēs bijām pelnījuši pavadīt - tur vasaru. 
 Gāju ap māju - meklēt rudens krāsas lapas.- tik garlaicīgā  gaitā, ka neviens astainis nesekoja.  Lapu meklēšana izvērtās vēlmē ieklīst - "mežā" aiz sētas. Pārrāpos pār sētu un basām kājām soļoju caur krūmiem. Lēniem soļiem. Pirmo reiz mūžā tājā krūmājā, ko sauc par mežu.. nonācu sēņu meklējumos.. - nevis bērzu zaru, vizbuļu, koku.. bet sēņu.. Un kā izrādās, pat nenokāpjot no takas - es tiku pie 100% rudens sajūtas. Pie pilnvērtīga vasaras nobeiguma. Un tās ir manas mīļākās klusās sarunas - es kaut ko klusi vēlos,jautāju... un daba atbild. Tikai jātur acis plaši vaļā. Un jāelpo..
 Pa diedziņam vien.... pa milimetriem.. - šķita, ka ja nepabeigšu Mūsu sen sākto sajūtu spilvenu, tad arī viss cits paliks nepabeigts un neizteikts. Tagad visu esmu pateikusi. Izšuvusi .
 Un ja tā nebūtu - es būtu aizmirsusi, ka cilvēkiem roku vietā spārni.. Un Rīgā es atgriezos ar spilvenu. Gatava doties tālāk.
 Ļoti patīk. Mums visiem. Kā mīksta pasaka.
 Tik pat nepabeigts bija džemperis. Iemetu  tos gabalus veļmašīnā - lai filcējas nost...
 Izžuva. Izgriezās. Sašuvās. Silti.  Katrs savādāks, bet man tas nav būtiski. Man tā patīk.
 Tad nu tām sēnēm par godu. Tam šodienas braucienam uz Rīgu. Varde iestājās modeļskolā. Ru.... hops.
Katliņš pilns ar pagalma dārgumiem.
 Ir jau arī ko brīnīties. Neatceros, kad es sāku ēst sēnes.. Bet atceros, kad sāku sēņot. Garšo ļoti. Patīk ļoti.
 Der.
 Un tā kā iepriekšējās Rudens bildes itin nemaz savu publicitāti nesasniedza.. Tad nav ko. Ir jauns rudens.. Un dēļiem izrādot cieņu.. to atzīmējām - kopā ar tiem. Klasika.
 Un jā... - Rītausmas un rudens ir mani mīļākie gadalaiki.