svētdiena, 2015. gada 19. aprīlis

Divi ezeri - Linezers & Ķīšezers . Alternatīva Rotaļlaukumam.

 Un ne tikai Latgale ir Ezeru zeme - Teika ir EZERU zeme - ja ņem punktu Krustbaznīcas ielas un Brīvības ielas krustojums tad no tā punkta pus stundas laikā ar kājām var aiziet līdz 4 ezeriem.. var arī pieciem un sesto ar var atrast, bet to sesto es pati kaut kā nekad neesmu apmeklējusi (Gaiļezeru) .. Bet Ķīšezers, Linezers, Dūņezers, Bābelītis = ir ļoooti Tuvu..  Juglas ezers tak ar nav tālu, bet uz turieni jādodas tik pa ielām(ja tajās 30 min grib iekļauties)  un tas nav motivējoši.

Bet šoreiz ar velo uz Linezeru... Apmaldīties Biķernieku mežā nav iespējams un man šķiet, ka neatrast Linezeru arī, bet cilvēki bieži vien - te pat dzīvojot - līdz turienei nav tikuši..  Mana teorija, ka visas takas ved uz Ezeru:) vai Biķernieku trasi..  Kaut tagad daļu no trases remontē un tas apgrūtina tikšanu cauri konkrētos posmos - nevajag aizmirst par tuneļiem, kuri  ved uz Linezeru. Un Tūlīt Linezerā sāksies īstā jautrība - krupji leks no visām pusēm..  konkrēts datums nav zināms, bet tajās saulainajās dienās - tā ir vienmēr. Tā ka zeme kust.









Bet skaidrs ir viens, ka Ķīšezers ir tik pat tuvu.. Un Tajā - es jaunībā pat peldēties gāju, kaut šobrīd domājot par to, kur ietek iekšā kanāli - nez vai es ļautu peldēties bērniem, bet tā kā kanāli ietek iekšā visur.. tad .. bradāt ar kājām noteikti ļautu..  un gan jau arī peldēties:)  
Agrāk - pirms gadiem 7.. 8.. 9.. - Teritorija pie Rīgas Dzirnavnieka - bija neparasta , ūdens tilpnes, ceļi, un Daudz trubu no kurām šļācās ārā karsts un silts ūdens, teritorija nebija slēgta, bet manuprāt bīstama noteikti, jo tur bija Trubas un akas.. ūdeņi, trepes, virs tiem.. .. - Ziemas laikā  - tur bija neparasti ledus sasalumi.. Bet patiesībā es nezinu, kam par godu tas viss tur bija.. Metāla trepes un "ēku" veidojumi sen ir pazuduši, trubas ar.. viss izrakts no zemes un nodots metālā.. un vietās kur bija daudz ūdens - tur tagad aug koki un daudz smiltsērkšķu krūmi.. īsta putnu paradīze.. arī bebru un meža rukšu. Cilvēki tur iet reti.. Makšķernieki, kāds suņu saimnieks.. Bet vieta neparasta.. Protams - piemēslota, jo kas gan RīGas centra laukos var būt tīrs.  Bet Man patīk tā "tuksneša" izjūta - tur esot. Nekuriene Rīgas centrā..  Pieļauju ka drīz tur būs Super ciemats, jo hmm.. izcila vieta. Izcilāka par Mežparku un Berģiem:) Tik tuvu, Tik daudz zemes. Interesanti, Kam par godu tas viss tur bija, tās ūdens tilpnes.. No Rīgas ūdens? Attīrīšana notika?   
Vakar uz turieni braucot satikām tikai vienu makšķernieku un viss. Par spīti izrakumiem un atkritumiem - tai vietai piemīt Varena burvība. Mums patīk.  Nepilni seši km- turp un atpakaļ.  
Daudzi cilvēki arī tos ceļus izmanto - lai apbrauktu Krustbaznīcas ielas sastrēgumus pirms dzelzceļa. Arī mēs- reizēm tā daram.