pirmdiena, 2015. gada 16. marts

Pirmā vizbule.

Un rīts sākas ar akmeņu mazgāšanu , kurus viņas salasījušas pie vecā Opja pagalmā.. Un man tas liekas vērtīgi , ka Ome brauc ar mazmeitu ciemos pie sava Tēta, kas mazmeitai sanāk - vecOpis. Mēs savā steidzīgajā ritmā nevarētu katru nedēļu aizbraukt ciemos, bet viņas reizi nedēļā brauc. Šķiet tik bieži savus vecākus - mana mama nav redzējusi nekad, kā tagad :) nu varbūt dziļā bērnībā...  
 Un mazākais no mums ir - pielipinājis - Mums:) to bildēšanos ar acīm ciet.
 Uz pirkstu - galiem pacelties un trauku lupatiņai tuvāk būt.
 Uz pirkstu galiem.
 Un ir svečturi, kuriem var nomazgāt krāsu un tie koka krāsā top.
Es mazgāju svečturiem putekļus, krāmēju tos kastēs - lai vestu atpakaļ uz noliktavu.. lai būtu vietā kas cits... kas cits, kas atbrauks no noliktavas tik pat ātri kā aizbraucis.  Un Skapjus kārtoju- šķiroju drēbes. Mans drēbju skapis - ir laba slēptuve. 

 Un Riteņu stāvvieta - kā rotaļu laukums .
 Un katrs ripo ar savu.

Es nobildēšu visus rotaļlaukumus - Teikā:) parādīšu arī Jums pērles! :) bet nākamnedēļ..  Mūsu rajonā noteikti nav nekas Jūsmīgs uz kurieni bērni rautos un varētu satikt draugus un iepazīties. Ir tikai vāja nojausma par rotaļu laukumiem.. 

 Bet pavisam oficiāli esam iegājuši - Lielveikalu ērā. Un - Nē! Tas nav viegli, atvērt jaunu veikalu.. nekas nav tik viegli, kā no malas izskatās.  Bet kamēr tas sagādā prieku... - tikai kamēr tas sagādās prieku.  

 Bet viņai patīk. Un Bez viņas tas būtu neiespējami. Ar viņu - jēgpilni.
 Bet pēc Ziemassvētku trakuma - skaidrs bija , ka Lieldienu dekorus - taisīšu mājās, pat ja ne tik produktīvi un ne tik daudz!  Bet vismaz mājās.. Un pat ja tas ir grūtāk nekā darbā..
Jo figūriņas dzīvo - leļļu mājiņās:) staigā pa māju un reizēm plīst:) 

 Bet viņas nāk un skatās:) un patiesībā - man ļauj strādāt.. ar pauzītēm, bet ļauj..

 Lieldienu - olu trauciņš no bērza tāss.
 :) man patīk!

 Un dille protams taisa savus dekorus.
 Un mazmazītiņais grīdas līmenī savus:)

 Un krāso un glezno.. gan stāvus, gan tupus... - bet kanva uz kuras tu ik pa laikam uzliec krāsu un bērns uzzīmē un - viss paliek tur... neņemot jaunas lapas un  pamatus.. Pa skaisto! Tur viskaut ko var atrast.. no mums un viņas...
Bet nu viss notiek tā.. Dille līmē. 

 Mazā Kož. Burtiski - paņem dekoratīvo plastikāta oliņu un KRAUKš:)... Un dillei ar protams vajag izmēģināt.
 Un tā izskatās - galds. Kāds teiks - kā var bardakā kaut ko atrast.. bet es nemāku citādi, es arī nemāku neļaut bērnam izņemt no kastes visu, es nemāku arī neizlikt pa grīdu visus ziedus , lai redzu kas man ir :) un - izskatās traki.. bet man patīk.  Un meitenēm ar...
 Anemones experiments. Vai izaugs arī mazie pumpuri?
 Bet brauciens uz Jūru - Pārtapa negaidītā braucienā uz laukiem, kuru dille ierosināja.. un skaidrs ir viens, ka Ja bērns grib pie vecvecākiem - tu ripo pie vecvecākiem.
Gā.
 Un brīvdienu romantika = ka manis dēļ kāds rokas pa lapām, lai zem tām atrastu pirmās vizbules, man šķiet , ka viņš ziedus pēc smaržas pa gabalu jūt- pat Ja man šķiet, ka noteikti nebūs. Ir.
 Un Vilku vāles - tās stādat pagalmos!!! lai bērniem prieks.. Rudenī un Pavasarī.


 Kokos.
 Kokiem. Pielipušas.