trešdiena, 2011. gada 15. jūnijs

planēta, kas nav zeme

Pļavā pieprasītākie ir spilgtie dadžu ziedi -bitēm velk uz Rõzā vai arī tur ir ļoti daudz garda iekšā, jo atrast kādu ziedu bez bites bij neiespējami.. bij jāgaida, kad bite dosies prom. Lupīņu pļavā salasījām Lupīnes. Dadžu pļavā - dadžus cienot bites. kaut Vēlāk pagalmā vāzei labāk bij netuvoties, jo tur bites bij vairāk nekā dadžu.
Zeķes zūd. Ķemmes zūd. arī knaibles zūd. bet brāļa galā atrastās ne vella neknieba - knieba, bet ļoti smagi.. Paldies, šķērēm! Kniebām vadus un tinām nost spuldzes. Ziemassvētku bumbas kļuva par kosmoskuģi - lasam grāmatu par "Mazo princi" tur kosmoss... uz dilles planētas ievācās kaķi.
Lakstos var nopirkt sveces.. un dažas tādas kuras peld un "zied" - tad nu uz viņām rakstīts visāds stundu skaits . Cik svece deg, ja viņa nav ievietota stikla kolbā? Deg tieši tik cik tur rakstīts un vēl vairāk, par spīti vējam.. ~21:20 iededzām un iepeldinājām dīķī, tās bumbiņas vējā nopūtās, bet ziedi dega un peldēja. Pienāca nakts un aizgājām gulēt.. un No rīta dodoties pāri visam pagalmam uz WC gar dīķi -.. dīķī atradu lielo puķu sveci degam.. un tas bija pāris minūtes pirms 8:00 un viņa būtu degusi vēl, ja vien es visas neizvilktu laukā.. Kaut uz papīra bij rakstīts deg 7h.. patiesībā deg vairāk par desmit stundām un neizskatās nemaz tik muļķīgi. Bij pat jāatzīst, ka izskatās labāk par bumbiņām, kuras sākumā man patika visvairāk.

Mazo sīko knišļu mušu uzbrukumi ir neciešami.. viņi sakož visu pieri un ausis. brrr... , bet ar lakatiem aptinušās turpinājām savu iedegt vakaru un gaidīt tumsu.

Lidot un izbāst laukā zeķu pēdas. Dille gribēja savā kuģī/planētā lentas un tad jautāja vai viņai sanākot labāk par tēti siet tās. Protams.! :)

Patīk vējā un caurvēja svechu pilēšana. Pil un vilina vērot. Bet cilindrsveces ar savu smaržu nomāca svaigi pļauto zāli. Nezinu vai pat aizdzina mušas vai tās bij aizgājušas gulēt. Neatceros.