svētdiena, 2011. gada 20. novembris

ledus adventes "kalendārs" un malkas zirgi.

 Atceros, ka savu pirmo adventes kalendāru ieraudzīju ļoti saprātīgā vecumā, lai neteiktu ,ka  ļoti pieaugušā, kad to man burtiski uzdāvināja , paldies - Tev Ģirt !  Un izrādās visi citi zināja, ka tās plāksnes ar ziemassvētku vecīšiem un kaut kādiem nummuriem ir kaut kas vairāk par plāksni. Man tādas neviens pirms tam nebija rādijis. Nezināju nozīmi. Un vispār Ziemassvētki no bērnības ir palikuši atmiņā ar mazmazītiņu eglīti trīslitru burkā/mākslīgo lietutiņu, milzīgu salu un - protams suņiem, ar kuriem ziemassvētku vakarā staigājām pa patiesi baltu līkumotu ceļu. Svecītes tik mazas un tik smagas, ka mazos egles zariņus šķībi greizi nolieca, bet tās neviens neiededza. Spīdīgās virtenes vecmammai glabājās patiesi skaistā veclaicīgā kastītē, ar smagu vāku, tik mazā, ka atverot neticējās, ka tik liels mākonis izveļas laukā. Tik  - tik ļoti balti tie bija. Bet brīnumsvecītes gan.. pamatīgi izžuvušas uzmūrīša pie griestiem glabājās.
Bet tad nu saprotu, ka adventes kalendāra ciparu skaits man nepareizs un dienu trūkst, bet to laika gaitā pievienošu:) vēl nedēļa ir..
Bet tā kā  - man noteikti nebūs laika un iedvesmas šūt un domāt, kāāāā uzveidot.. un attiecīgi dille nevar ēst saldumus.. un saldējumu, bet kāda tad nozīme saldētavai, ja to kas tur iekšā nevar ēst..  - un sniega ar nav, ko ēst ...:) tad nu vismaz ledus brīnumi ko kausēt ar pārsteigumu iekšā.. Katru dienu pa vienam.. ledus sirds gabalam..  īstam ziemas brīnumam.
Pierunāt bērnu braukt uz Jūru = Aizgājām uz Ezeru..:) ... atkritumu tvertņu romantika ir neaprakstāma, ja pa zemi mētājas tik pat daudz atkritumu kā tajās.. Cilvēku lõģika = izmest pudeli tvertnē, bet korķīti pie soliņa..  Bet auduma maisiņa cepure un dilles smaids , Regas triki to visu pārvērš nebūtībā. Un man prieks, ka auto šodien netika pielietots.
Līks koks..tā kā zirgs, tā kā pūķis... Pūķu zirgs.. Krēpes vajag..iešūt stiepli...vēlāk gan tika vēlēts, ka arī kājas vajag... ak- vai:) 
Brūno zirgu vērām, lai rīt uzdāvātu Markusam.. Jo viņam patīk koki tik pat ļoti kā mums un līdz Ziemassvētkiem- mēs noteikti nenocietīsimies.
Funkcionē, lai mazās fejas izvadātu.. , ne tikai skanētu dziedot "zvaniņš skan dziesmu".. kaut katram skanošajam ir sava dziesma, jo viņš kaut ko citu atgādina.. viena par konfekškoku, parasto egli, par kumeļiem... ..
Par pūķi es nezinu nevienu dziesmu, bet nākamais ir tieši pūķa gads..