svētdiena, 2011. gada 20. novembris

ledus adventes "kalendārs" un malkas zirgi.

 Atceros, ka savu pirmo adventes kalendāru ieraudzīju ļoti saprātīgā vecumā, lai neteiktu ,ka  ļoti pieaugušā, kad to man burtiski uzdāvināja , paldies - Tev Ģirt !  Un izrādās visi citi zināja, ka tās plāksnes ar ziemassvētku vecīšiem un kaut kādiem nummuriem ir kaut kas vairāk par plāksni. Man tādas neviens pirms tam nebija rādijis. Nezināju nozīmi. Un vispār Ziemassvētki no bērnības ir palikuši atmiņā ar mazmazītiņu eglīti trīslitru burkā/mākslīgo lietutiņu, milzīgu salu un - protams suņiem, ar kuriem ziemassvētku vakarā staigājām pa patiesi baltu līkumotu ceļu. Svecītes tik mazas un tik smagas, ka mazos egles zariņus šķībi greizi nolieca, bet tās neviens neiededza. Spīdīgās virtenes vecmammai glabājās patiesi skaistā veclaicīgā kastītē, ar smagu vāku, tik mazā, ka atverot neticējās, ka tik liels mākonis izveļas laukā. Tik  - tik ļoti balti tie bija. Bet brīnumsvecītes gan.. pamatīgi izžuvušas uzmūrīša pie griestiem glabājās.
Bet tad nu saprotu, ka adventes kalendāra ciparu skaits man nepareizs un dienu trūkst, bet to laika gaitā pievienošu:) vēl nedēļa ir..
Bet tā kā  - man noteikti nebūs laika un iedvesmas šūt un domāt, kāāāā uzveidot.. un attiecīgi dille nevar ēst saldumus.. un saldējumu, bet kāda tad nozīme saldētavai, ja to kas tur iekšā nevar ēst..  - un sniega ar nav, ko ēst ...:) tad nu vismaz ledus brīnumi ko kausēt ar pārsteigumu iekšā.. Katru dienu pa vienam.. ledus sirds gabalam..  īstam ziemas brīnumam.
Pierunāt bērnu braukt uz Jūru = Aizgājām uz Ezeru..:) ... atkritumu tvertņu romantika ir neaprakstāma, ja pa zemi mētājas tik pat daudz atkritumu kā tajās.. Cilvēku lõģika = izmest pudeli tvertnē, bet korķīti pie soliņa..  Bet auduma maisiņa cepure un dilles smaids , Regas triki to visu pārvērš nebūtībā. Un man prieks, ka auto šodien netika pielietots.
Līks koks..tā kā zirgs, tā kā pūķis... Pūķu zirgs.. Krēpes vajag..iešūt stiepli...vēlāk gan tika vēlēts, ka arī kājas vajag... ak- vai:) 
Brūno zirgu vērām, lai rīt uzdāvātu Markusam.. Jo viņam patīk koki tik pat ļoti kā mums un līdz Ziemassvētkiem- mēs noteikti nenocietīsimies.
Funkcionē, lai mazās fejas izvadātu.. , ne tikai skanētu dziedot "zvaniņš skan dziesmu".. kaut katram skanošajam ir sava dziesma, jo viņš kaut ko citu atgādina.. viena par konfekškoku, parasto egli, par kumeļiem... ..
Par pūķi es nezinu nevienu dziesmu, bet nākamais ir tieši pūķa gads..

15 comments:

  1. kad jūs neesat slimi, šķiet ka jums viss tā viegli un bezrūpīgi un skaisti!! Galvas ideju pārbagātas un harmonija! To arī novēlu un vēl- vēl tikai bišķi un atkal paliks gaišāks!!

    AtbildētDzēst
  2. Oho, cik oriģināls adventes kalendārs! Zirgi arīdzan!

    AtbildētDzēst
  3. Fantastisks adventes kalendārs! Un, jā, man ir līdzīga pieredze ar tiem atveramajiem kalendāriem - šķiet, ka iepazinu tos tikai pieaugusi :)

    AtbildētDzēst
  4. Dace - es vienkārši to "grūti" visu citu cenšos pabāzt zem bezrūpības paklāja.., reizēm jau patiesi izdodas, reizēm pat pati noticu:)
    Vi - rīt par urbi visu klāstīšu.
    Zkss - :) domājot par to, ko patiesi vēlētos mans bērns, prātā nāk neiedomājamais.. , par ledus kalendāru pati par sevi brīnos un priecājos atverot saldētavu.

    AtbildētDzēst
  5. Fantastika - tik skaisti zirdziņi un tik īpašs adventa kalendārs, un tas tak Linezers?...
    Jūs nu gan esiet laba komanda visa kā jauka darīšanai :)

    AtbildētDzēst
  6. Plūmīte - šī gada mans adventes kalendāra atradums un smaida avots/iedvesmojums = http://subrewgarage.blogspot.com/2009/11/beers-and-tools.html
    Inese - jāā, Linezers gan:)

    AtbildētDzēst
  7. Tev ir brīnišķīgas idejas!
    Liels Tev paldies, ka tās publisko un to pozitīvismu šeit izstaro.

    Lai Tev brīnišķīgs Ziemassvētku gaidīšanas laiks. :)

    AtbildētDzēst
  8. visu dienu manas domas atgriezās pie taviem burvīgajiem zirgiem.Tie zvārgulīši tak iezvana Ziemassvētkus!

    AtbildētDzēst
  9. Anonīms : Paldies:)
    Spāriite :.. un viņi ir tik maģiski, ka no katra koka sanāk kaut kas cits.. un ja vien izdodas atrast dažādskaņu zvārguļus.. ak:) i atrauties nevar..., bet patiesi- patiesi vēlētos visiem ziemassvētkos tieši šos saveidot, lai varētu iezvanīt tos svētkus:) kopā ar dziesmām.. jo diemžēl ne cik muzikāla instrumentos neesmu:) bet šo jau var visi:)

    AtbildētDzēst
  10. Tik oriģinala ideja adventes kalendāram!Jau grasījos šo ideju nočiept,bet tad pareizināju tās pirmsadventes dienas ar 3...Ups.Nāktos šo to ēdamu no saldētavas parevidēt laukā,lai saietu tas skaits leduspārteigumiņu!
    Un kociņu paŗvērtības man arī ļoooti patīk.pati sen sen,kad strādāju kaut ko līdzīgi dažreiz pameistraoju!
    kā reiz pavisam nesen savus jūras dārgumus papildinājām ar jauniem kociņiem,būs jāuzmeistro kāds Ziemassvētku zvārgulīšu mūzikas instruments!
    Vai bez Tiimari veikala vēl kur iegādājami bumbiņzvaniņi?

    AtbildētDzēst
  11. Inese... Bet to adventes kalendāru - jau nav uzreiz jāuztaisa visu:) bet jā x3 = sanāk pilns ledus skapis ar ledu:) ho hoo:)
    Mums tie zvaniņi palikuši no citiem gadiem, no pasākumu dekorēšanas/kaut kādiem kursiem vai kaut kā tāda.., bet pirkti vai nu Schetelig vai Eva dārzam.. vai līdzīgos floristikas bāzes veikalos. varbūt arī Duni bāzē..

    AtbildētDzēst
  12. Paldies.jā,Schetelingu zinu.Varbūt vari pačukstēt,kur vēl rodama kāda feina floristikas preču bāze?

    AtbildētDzēst
  13. Inese -" Eva dārzam" , "VissJums" .. iegõglē abas..

    AtbildētDzēst
  14. Paldies!:)
    līdz šim zināju tikai Schetelingu un Ķekavas bāzi!

    AtbildētDzēst