pirmdiena, 2014. gada 29. decembris

Svētku laiks .

Vēl ar vien ir laiks - lai apsēstos un saveidotu svētku sveicienus.. Jaunajam gadam!  Mēs gan šogad to paveicām laicīgi.. kaut visus vēl neesam nosūtījuši..., bet svarīgākos gan.  Šogad pat pāri okeānam sveicieni nokļuva laicīgi.  

 Kartona lapiņas no jaunā "Timmarī"  vai Astra .. - patiesi bija ļoti labā cenā..  izcilā izmērā un biezumā.. un daudzumā..
 Zīmogi no Tchibo kafijas precēm:) iekš tā atlaižu veikala brīvības ielā simts un viena laba lieta vai kaut kā tā... kaut varbūt tas jau ir sen ciet.., bet  Tur rudenī nopirku šos burvīgos zīmogus un izcilus trafaretus un papīrus ar Ziemassvētku ornamentiem.. Kas noderēja konvertiem..
 un Sniegu var uzšūt:)
 Manā darbistabā ir bezgalīgs bardaks.. 1) jo es ļauju bērniem tur 101x dienā tur kaut ko paņemt un praktiski nekad nekas netiek nolikts vietā 2) jo es pati daru desmit lietas vienlaicīgi un nekad aiz sevīm uzreiz nenovācu 3) vienmēr kad kāds nezin kur kaut ko likt.. to uzstutē uz galda. 4) bardaks noder, jo mazmazītiņais netraucēti un samērā droši var izklaidēties tur tupot.. un netiekot nekam pāri, bet sajūsmas pārņemts vienmēr atrod ko darīt.  Bet šeit top apsveikumi.
 Katram no mums ir kāds īpašs cilvēks.. Nu kāds  tā kā uz sajūtu podesta. Sirds siltākajā un drošākajā stūrītī stāvošs. Tad nu arī Ozoliņš piesēdās, lai Tam savam īpašajam izcakotu sveicienus..
 Mirdzošs zelta audums.. un bezgala daudz baltā diega - šujmašīnas dūrienu..
 Un bārkstotas kartiņas maliņas..
 Bet mazmazītiņais uztaisīja pats savu datoru.. dille nodrošināja - darba kabineta dizainu. Un aidā..
 Un katram.. kaut vienu.. Kaut vienu sūtijumu pāri pļavām un laukiem.. sūtīt! Un katram kaut vienu novēlu arī saņemt.. Vislabāk jau negaidītu:)
 Bet "Lakstos" pagrabā.. tapa daudz jauku lietu.., kuras man nudien patika, tās patiesi nebija laiks sabildēt.. Tiešām.
 Bet nu elpot ar nav ko- ja dedzina uzrakstus Jūras kokos un nav loga ko atvērt..
 Bet lūk šeit ir pamatu pamats kompozīcijai. - ar stiepli pievilkta zaru bumba.. pie objekta.. vāzes, svečtura.. un tad to visu apdarina un noslēpj.. No stikla vienmēr to varēs dabūt nost, jo karstā līme aukstumā paturot nonāk ļoti viegli.. no koka gan nenonāks bez bojājumiem.. no plastikas arī . Bet arī atkarīgs no tā - kādi līmes stienīši.
 Pasaku kompozīcijas.. Brīžiem likās - ka tādas nevienam nevajadzēs.. bet Vajadzēja:) un kādam tās patika.. Un Man ļoti liels prieks.. Konkrēti šī "Klusi "  kā arī Miera maisi.. - tapa ar bezgali daudz labām domām.. nu tā ka daudz!!!!
 Bet vāzīte ar pievienoto vērtību.. Un dekorācijas ir svarīgas. Tās rada prieku un pilnīgi citādas domas.
 Un tas sniegs ir neticams. Viņš ir un nav. Uzsnieg un nokūst. Īsti vēl nav nogaršots.
 Bet kad pie sienas pielīmēju vēstuli ziemai.. tad uzsniga arī Ziemassvētkos .... Un es tik ļoti ticu:)- ja kaut ko ļoti vēlies un vēl dari.. tad tas notiek.
 Bet  laikā, kad Alfas lielveikalu gāza rinķī mašīnas.. - mēs devāmies ceļā pēc zariem.. gar Alfu:) Kā uz veikalu, bet gar veikalu... Uz veikalu ar zāģi.
 Katru rītu dilli uz skolu vedot.. to zaru pie Kinostudijas vēroju.. un  priecājos, cik laba forma tam. Un tad daļa no tā zara mūsu lielajā istabā .. aug..
Un Mazie solīši pārtop - lielos soļos.. caur somu, ja jāuzspēj līdz mežam un atpakaļ, bet Krēsla jau ir liela.  Kaut ilgāk par 15 min tas mazmazītiņais zvērs nemaz tur negrib sēdēt, ja es netaisu jokus.. bet 15min  x 2  turp un atpakaļ ceļā ... tas ir daudz, ja viņa jānes opā un jānes arī zars:)

 Un - man ļoti patīk tā sajūta, ka Regai vajag visu zināt.. visur būt. Būt kopā ar mums, lai cik tas kaitinoši..  un lai cik reizes viņu sūtītu vietā. Lai cik reizes viņa mazmazītiņajam atņem gardumus.. viņa atkal ir klāt.. un atkal visu uzmana.  Dille vakar  pacēla Regu opā. Tā kā to daru es.. pieeju un apķeru un paceļu uz augšu.. nu tā ka priekšķepas paliek gaisā.. tā ir tāda smieklīga sajūta. Un Regai patīk. Dille paceļ.. un jūtas liela, bet Rega i ne rūc.. i ne ņem vērā.. Dodas tālāk. Un Paldies - Tev Rega, ka Tu vēl ar vien esi ar mums. Man tas ir bezgala svarīgi.
 Nu lūk.  Zars griestos. un Zvaigznītes no veikala - Koka varde ar.
 Ziema ar izcepta.

 Un Latvju zīmes ar iegriezušās ciemos..
 Mirdz  - palodze .
 Nu ar to rūķi un dāvanām ir dīvaini. Bet šogad dille bija rūķim rakstījusi un sūtijusi sveicienus, un ka dāvanas viņai nevajagot, bet ļoti vēlētos sarunas ar fejām. Es to uztvēru - kā viltību, kā pārbaudījumu, ka rūķis gan jau nemaz nav.. un sarunas ar fejām  Bet Ha ha haaa... :) Rūķis atnesa diktafonu ar ierakstītu vēstijumu (diktafons patiesi labs, kaut ,lai dabūtu kaut kādu kvalitatīvas skaņas ierīci,šķita ka rūķim būtu jācenšas vairāk, bet-  kura gan ieraksta, gan atskaņo... bet izcila.. un ļoti vienkārša)  + Mūzikas instrumentu Kalimba  - īsta feju mūzika.
Un Vēlme saņemt dāvanas ir katram! Kaut jāatzīst - ka šis noteikti bija pirmais gads, kad kaķi un suņi pie tādām netika:) 

Bet ziedus, kurus svētkos nenopirka.. tos mūsmājās  florists - sasprauda kompozīcijās. Skaisti!! Un es.. nudien piederu pie tiem, kuriem nepatīk mājās ziedi, kuri smaržo. Nepatīk.  Es par svaigu gaisu svētkos!!!
Bet sveicieni svētkos ! Un - lai spēka un iedvesmas pilns nākamais - jau divi tūkstoši piecpadsmitais gads !!!
PS- tekstos veiktas izmaiņas, jo aizmirsu, ka mazākie no mums tak seko un lasa. aaaaaaaaa... gandrīz vai pieķēra...