ceturtdiena, 2016. gada 9. jūnijs

Koknese. Soma. Daugava.

Vasara - viennozīmīgi sākas ar gadatirgu. Un ja Jūs jautātu - Ko es tur gribu nopirkt? 
Tad man ir skaidrs.
Kaut ko no Lanģa  ...
 
UN Kaut ko no Ķites Kunga.  
Un vai ir daudz variantu.., ko gan es nopirku no somu meistara.. ko tādu, ko viņš tikai pagājušajā nedēļā bija pabeidzis.. un Jūs to pirmajā dienā nenopirkāt?:) ka tā sagaidīja mani otrajā dienā..  Ak! Laimīgā es! 
 Bet pus mūžu dzīvot pie baznīcas, kurā nekad - nekad - NEKAD nav būts!  Un bijām.. visi kopā.. un viņa bija pilnīgi tukša.. un no Helgas kabatas izvilktie 2 EUR tika iemesti kastītē, jo tur bija rakstīts "Baznīcas un torņa apmeklējums - par ziedojumu" - bet kurš gan ņem naudu - ejot uz Upi?  Dille atcerējās, ka no rīta bija māsai kabatā ielikusi naudu , lai viņa var kaut ko sev tirgū nopirkt:) .. nu jauki..
 Tirgū torni nopirkām.
 Tukšums baznīcā.. Bet tornis un ārpuse - ļoooooti skaista!  Kokneses  ev.Luterāņu baznīca - Brīvdienās var kāpt tornī.. jo citās dienās durvis bija ciet.
 Kas kuram.
 Bet drosme abiem... Un tā laimes sajūta manī. Mana Daugava arī viņiem patīk. Patīk. Varbūt viņi to vēl nemīl tik ļoti kā es.. un tik ļoti to nemaz nevajag mīlēt. Bet ... ak!
 Tad nu šajā kadrā var redzēt atbildi uz jautājumu - ko tad pie Ķites kunga es nopirku:)
 Kad bērni saka, ka vecākiem - IR JĀPELD MALĀ!
 Bet Koknesē viss pa vecam.. Mēs Parkos esam vienīgie apmeklētāji:) Uuuuu? Ūuuuu...? Nevienam nav atvaļinājums? Ko tad citi dara, kad ir vēss un nevar sauļoties?  Koknese ir lieliska vieta kur STAIGĀT - daudz!
 Bet jā... mūsu pirmajā "mazā atvaļinājuma" dienā  - lija lietus.. un vējš milzu. Kakao priecēja un sildīja..
 Zaļš mākonis.
 Un tie peoniju mākoņi.. Nē.. ! Noteikti Peonijas nav manas mīļākās puķes.. bet Jā! viņas ir skaistas! Varenas!
 Izšūšana - ir katra "atvaļinājuma" - Obligāti jāpaveic! Tā tiešām nomierina.. Un ja vēl katrs kaut ko uzraksta un uzzīmē, ko izšūt.. sanāk skaisti sajūtu spilveni.. Mums šīs būs otrais!
 Meitenes ļoooti ilgojas pēc suņiem un tēta jau otrajā dienā - un es cenšos , izklaidēju kā māku..
 Un mirklī, kad mājai ceļas jumts nost - no tā, ka Helga bļauj...  parādās ezis..  Slāj pa pagalmu. Viņš nevarēja nedzirdēt to bļaušanu. Bet iet. Un šodien atkal nāk. Tad ēd pie kaķiem. Nu to ka - Audžutēvam ir tiešām nezinu cik kaķi.. ir skaidrs, bet viens ezis toč!  Bet vēl skaidrāks ir tas, ka  Ja Tev pazūd viens kaķis.. Tad uzrodas "nezinu cik kaķi" , bet vismaz 5 vai 6.., kuri nenāk klāt..   Atbildību tas nemazina. Bet vismaz uz šodienu - es par to nedomāju. Bet ko, lai dara ar mežonīgiem kaķiem? Jāgooglē.. Viņus ķer kāds dienests ? Jāpotē tak un jāsterilizē.. jāattārpo. Ak.
 Bet  man nav auto vadītāja apliecības - bet es zinu kur ir autobuss, troleibuss, vilciens.. un zinu arī kā no Kokneses nokļūt - Vecbebros..
 Autobuss ir tāds kā Indijas filmās. Ne par matu labāks - ne sliktāks, bet Tukšāks gan. Līdz galapunktam mēs braucām vienīgās ...  Bet visiem iesaku bērniem pamācīt.. kā iet pa ielu, kā kāpt un izkāpt no transporta, kā vispār saprast - kur tikt .. no kurienes.. Un ka visa Latvija vaļā. Ne tikai pasaule, bet Latvija.

 Vecmāmiņai salasijām ziedus..
 Un bļāvām tik skaļi, lai visi suņi dzird, ka mēs nākam!
 Šeit dzīvo mana Vecmāmiņa, kurai ir - deviņdesmit ! Un suņi dzirdēja gan! Gaudoja .. un gaudoja- līdz saprata, ka tie kas spiedz ir viņējie..
 Baranka rokā.
 Uz mežu pēc zaķskābenēm.
 Un laukos to melnbalto suni , ar balto astes galu - sauc Dille, kā Dilli.. un viņa kožot cilvēkiem(es gan domāju ka mīts ne patiesība, jo mums reizēm rokas salaiza).. nu nezinu. Bet ja visu laiku tā saka, tad sajūta paliek, ja viņa nāk klāt - tad pabužinu zem purna(tā ir sekunde), bet ja nenāk.. neeju. Bet skaidrs ir viens, ka - pat ja nenāk klāt.. viņai viens pīpis par spiedzošiem  un skrienošiem bērniem. Viņa skrien līdz vai guļ kā beigta pāris metrus no viņiem. Šķiet sakarīgs suns. Bet klāt nenāk. Otrs suns ar ir sakarīgs - visu laiku ap bērniem.
 Bet Helga tikai skrien.. tas ir tik interesanti, ka viens bērns Tevi tik ļoti klausa, ka Tev no tā paliek bail. Bet otrs tik ļoti neklausa, ka Tev atkal paliek bail. Pufffff.
Un meitenes ir super- viņas iet un iet.  Ja - jāiet .. tad iet.  Un Es - ļoti vēlos viņām parādīt - to pasauli, kura ir bez auto. Tā ir interesanta!
 Plastalīns - Adata - Izšūšanas diegs.




 Katram savi izšūšanas projekti !