svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

karināt. kleitu.

 Tik trauslas. Zaļicaurspīdīga taureņmuša  - kā hameleons paslēpies magonē no lietus.., aizdzinu prom.. kadram.., bet izrādās kadrs labāks kopā ar mušu. Un es par to "mušu" domāju..cik es barga biju.
 Nogaršot. neelpot... ar steigu iesūkt - lietus lāses mutē.  Vārtos pa slapju zāli.. , cenšos noturēt  otrādi apgriezto objektīvu un atrast asumu .  Gardi gan mēlei gan acīm. Cita pasaule. Ikreiz brīnums. Ja to nedara bieži.
 Smalkākas par smalkām. Ir vērts iesēt puķpodos. Bet to es noteikti aizmirstu.
Brīvdienu divdien skrējiens ar brālēnu,  bet pa vidam viņa atrod laiku apstāties un uzvilkt kontūras -un uzzināt.. kas taps, kāpēc un kam par godu. 
 Atvaļinājumā - manā. Vai dilles atvaļinājumā no manis (pirmo reiz ..veselu nedēļu viena bez otras). Viņa ar Omi iemācijās - jaunu "peldēt" variantu -  rinķi ap rokām, rinķis ap padusēm - un kuļās ar kājām pa dīķi..- uz vēdera.. uz muguras... kā tāds smaida pilns kuteris.
Man ļoti patīk peldēt. Bet vēl ļotāk patīk - skatīties, kā pa ūdeni kuļas viņa. Tas ir mans šīs vasaras ūdens prieks - caur viņu.
Gulbju tēma mūs nav izsmēlusi. Man nav apnikusi. Man tā beidzot pa īstam ir sākusi patikt.  Gulbju pakaramais pats par sevi atgādināja tad , kad Laine Daugavpilī pirka humpaltirgotavā atrastus apģērba pakaramos. Bet es gaidīju šo vakaru, kad visi ciemiņi aizbrauks, lai klusumu pielietu ar finierzāģa - zummmmm....
Bet stāsts nav par gulbjiem.., bet par lavandām kadrā domājot... uzvilku ziedus uz pakaramā.., lai pakārtu lavandu kleitu. Kleitas gan nav.. un lavandas tikai manā prātā - vēl.
Viss sastāv no sīkumiem. Bet svētkus dara īpašus - īpašas lietas. Tieši - svētku cilvēkam gatavotas. Es pat iztēloties nevaru - cik skaisti pakaramie sanāktu kādam - spējīgākam galdniekam ar veiklām rokām un prasmi izmantot finierzāģi.
Un es burtiski iztēlojos neesošu cilvēku - neesošas kāzas. Vakarrīta iztēlē lavandu kleita karājās uz puķēm noauguša pakaramā. Tieši svētku rītam.. un skapī ielien stāsts.
Šī man šķiet vareni skaista dāvana.. .. vēl gan jāslīpē, jāgruntē, jākrāso, jāpielieto..