svētdiena, 2012. gada 15. janvāris

sirdī sniegs.

Un vēl ar vien uz ielas ir balts . Vēl ar vien tas baltums uzlādē. Burvīgs pārsteigumpilns rīts.. no rīta no sniega - ne miņas.. un divu stundu laikā - balta brīnumaina pasaule. 
 Dille par sniegu nenojaušot - pasūtija sev zirgus. Tos pašus, ko rāda Multeņkanāla reklāmā. vienu.. divus.. trīs.., lai visiem var uzdāvināt.., bet es apstājos pie skaita - divi.
 Jūras koks. parasts koks. apgrauzts koks. karoga koks. ozolkoks. stiba. ir. viss ir atrodams šajos cik tur kvadrātmetros.
 zīmēts zirgs no suņa atšķiras ar ko? ar milzīgāku degunu.., kaut beigās pat dille izdomāja, ka ne ar ko.. var - gan tā... gan tā - zirgoties.
 Un prieks vislielākais - man.., par to - ka Markusam, tas zirgs nudien patika. Par spīti sniegam un ragavām un  Sniegam! Zirgs tika pielietots no sirds. Tad nu ir vērts - ir vērts . Un vēl ir forši - dzirdēt vārdu savienojumus "uztaisam" nevis "nopērkam" ..
 Dille cep cepumus  - protams - Tētim..! Jēl, bet māte - ņēma un pusi sadedzināja! Man atliek vien ielikt un izņemt no krāsns  , bet dūmi pa gaisu, jo domas pa gaisu.
Mežā - kleitas pat tiem, kuriem vasarā ne skujas vairs.
 Bet tiem, kuriem - alinģī vairs sen nav drosmes līst.. tie apmierinas ar sniegu žaketē.
 Jā!  un prāts noskaidrojas..., visu stresu var izkliegt - spiedzot, cik auksts.. - VISU!!! un to ko neizkliedz.. to var izlēkāt, cenšoties no kakla dabūt to visu nost.. , bet patiesi, ja Tev vēl mežā ir sniegs..- vajag aiziet un iekrist.  Bez sniegahidrotērpa.
 Tāāāāds vieglums un prieks iekšā paliek. Apsnigt no iekšpuses - caur āru.
 Sniegavīru bars. Burtiski!
 Katrs savādāks. Bet baram bara iezīmes.
 Bet tie jau atkal uz lakstos ceļos..