sestdiena, 2015. gada 21. marts

Rotaļlaukumi Teikā.Čiekurkalnā.

Rotaļlaukumi - Teikā/Čiekurkalnā.. 
Mana pieredze ar rotaļlaukumiem ir pozitīva - tur dille ir iepazinusies ar sev mīļiem draugiem, kuri ir darījuši saulainu, smaidu un piedzīvojumu pilnu - viņas bērnību Rīgā. 
Un pirms pāris gadiem  - patiesi šajās vietās vēl varēja atrast kaut ko līdzīgu rotaļlaukumiem. Bet šobrīd - tādi viņi izskatās . Tajos kuros vēl ar vien ir  dzīvi statīvi - valda pilnvērtīga stiklu un netīrumu paradīze. Un vasarā visos šajos koka statīvos, kuri jau irst laukā - ciemojas lapsenes un irši, lai  - grauztu koka virsmu un attiecīgi bērni nejustos droši.. ne vien tāpēc, ka nav droši, bet šķiet, ka tie Objekti patiesi vairs nav domāti bērniem. 
http://portal-plus.riga.lv/karte/rotalu_laukumi.html  - vajadzēja šo iegooglēt pirms braucu savā velo braucienā.. pa rajonu, Bet šie laukumi ir tie , kuros esmu viesojusies ar saviem bērniem, ar dilli noteikti. 
Bet ja ir bērnu brīvlaiks un dille gribētu satikt savus draugus un viņiem visiem ir 7+ un viņi varētu palikt pagalmā rotaļāties paši savā nodabā - tad šīs būtu tās iespējas- kur to darīt. Tā vismaz saka pašvaldība - ar to savu karti :) 
Nākamnedēļ es Jums parādīšu alternatīvo "rotaļlaukumu" apskatu mūsu rajonā... , jo uz šiem speciāli vairs neviens neiet, tikai garāmejot.. bet skumji, ka tā, jo arī mazākais no mums vēlētos draugus no rajona, kurus nejauši iepazīt kādā  rajona - rotaļu laukumā. 
1. Rotaļlaukums kurš vistuvāk mums - Brīvības gatve 356 - pagalmā.. - Tur patiesi vēl var šūpoties, bet cik zinu tās šūpoles ir dzīvas nevis pašvaldības nopelnu dēļ, bet bērnu vecāku. Un Slidkalniņš arī tur ir diezgan lietojams. Urā.  






 2. Šis rotaļlaukums sanāk - Ropažu 76:) nu no tās bildes, kura ir tajā i-netā atrodama pie kartes.. viņš atšķirās - ievērojami, bet šķiet, ka tās ir uzņetas kādus sešus gadus atpakaļ.. tā pat kā - Brīvības gatvē 356a - Jā! Tā tas rotaļlaukums izskatijās tad , kad dille bija vienu gadu veca.  Pozitīvi gan bija tas - ka šajā vietā, par spīti tam, ka viss ir sabrucis un nekā nav - viss bija jauki sakopts. Diezgan jauki - salīdzinot ar citām vietām.



3. Šis rotaļlaukums - nav kartē... pirms pāris gadiem arī šeit varēja atrast bērnus ar kuriem draudzēties. Tagad - tur ir tikai karkass. 






4.  Rotaļlaukums - Krīvu ielā 3.. - Pagalmā.. No Aizkraukles ielas var ieiet - kaut šķiet, ka šajā laukumā patiesi vēl kaut kas no visa ir saglabājies, gan no padomju laikiem- gan mūsdienām, sakopts tur nav un atkritumi nevieš vēlmi tur atgriezties, protams, vecāki var izrādīt iniciatīvu un savākt aiz citiem - pēc viņu uzdzīvēm rotaļlaukumos :) Un viņi to patiesi arī dara, bet nu.. 






 5. Rotaļlaukums mežā - Pie Alfas .. Pirms pāris gadiem Tur bija pirmais Mūsdienīgais rotaļlaukums Teikā..., bet - Tur biežāk "rotaļājās" tie - kuri veikalā "Alfa" nopirkuši kaut ko gardu & basto stundas tur pat blakus esošajā skolā, vai arī Pieaugušie, kuri vienkārši atpūšas ar kādu grādīgu dziru & pīpē. Attiecīgi rotaļlaukums izskatās tagad šāds, pilns ar stikliem , bet karuselītis ir dzīvs :)..