sestdiena, 2012. gada 26. maijs

ūdens un veste

Ūdens sezõna smilškastē. 
Ūdens kā migla - maigi salda. 
Arī man bērnībā , tādā dziļā - bija draugi, gan Saulkrastu dārziņos, Cidõniju ielā, gan Ventspilī Jūrmalas ielā aiz sētas..., gan Rīgā uz Zemgaļu ielas.. Laistījāmies - pat ar cukurūdeni. Pilnvērtīgi un traki "kazaki razboiņiki".. 
Dillle smidzinot zirņus uz palodzes organizē smidzinātāju iepirkumu. Viņai un draugam Markusam(kuru patiesībā sauc Marks, bet mēs tak visus Četrus gadus 100% pārliecībā dzīvojām, ka viņu sauc Markuss). 
 Pšššš... pššššš... pšššššš...
 Pilnvērtīgs prieks un smiekli. Pilsētas smilškastes maisā - uzpildīts smidzinātājs ir vajadzīgs - katru otro dienu, ja ne katru.
 Un ja nav prinČa tērpa.., bet princesei ir vismaz pieci.., kā tieši lai iztēlojas sevi par princi, kuram tikai kronis galvā ?  Rītausmas sapulcē - vienojamies par - "veidot princim tērpu" , vienojamies - par nopirkt vesti vai žaketi un novizuļot, kaut pats princis savā pieticībā stāsta, ka - "nopirksim vecus palagus un uzveidosim apmetni"...
 Dille parāda Oliveram - savu Laines šūto vesti - un princis uzpleČus ņurcīdams atmet domu par vecu palagu un dodamies uz veikalu pēc žaketes. Puišu nodaļās ieskatījusies esmu tikai atlaižu sektõrā. Tad nu Žaketes iekš Cubusa un Lindexa nav. Jocīgi. bettt.... atrodas Veste, krekls un "šuj" veikala apmeklējums - beidzas rezultatīvi.
 Valters tēlo, ka nemāk nogriezt pogas, kur nu vēl piešūt, bet - katram savi pienākumi..  un visi vestes atribūti piešūdināti. Mirdz un vizot skan..
Enkur - dimant pogas. Ķēdes, zvārguļi, dekoratīavas skaras, kaut kādas neizprotama pielietojuma "lentas" un līdzvērtīgs objekts - mirdzošajām dilles kleitām gatavs.
Bet lūk sētā gan nevar tikt ar krokšiem - vajagot prinČu kurpes, jo princesei gliteri uz kurpēm palīdzot.
Pretodu un pretērČu un pretvēja kostīmi pār ausīm pārvilkti  un upju pļavas un tilti iekaroti, zaķskābenes apēstas, slapjās zeķes izraudātas.
Bet šovasar, šos zilos svārkus nost nevilkšu - izbalos, izplīsīs. Vasaru dzīvosim kopā.
Vasara spilgti zilos toņos un cerams mazliet augstāk par zemi. Līdzsvaru noturot. Garīgo un fizisko.