ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Haosam Nē! Vismaz šodien.

Visi visu noliek un atvelk uz priekšnamu.. un noliek tur , lai it kā vēlāk to noliktu citur un lielākoties tas tur arī paliek. Un ja es tur vēl zāģēju un lipinu un dille tur ceļ segu mājas.. tad ir 100% Haoss. Un Haosu mēs spējam radīt nepilnas dienas laikā. NEPILNAS.
Priekšnamam ir 6-šas "durvis" ... divas uz āru. viena uz garāžu. viena uz māju. Viena suņiem. viena kaķiem. Ziemā tur nav sniegs pāri ceļiem, Vasarā tur dzīvo ēna un caurvējš, kad Ome pārvācās uz šejieni dzīvot, tad tur bij gan virtuve, gan guļamistaba. Tad nu šodien mērķis bij dilles mājai uzveidot kājas un noapaļot stūrus un SA-kārtot, bet... tā vietā atradu garāžā milzu galdu ar apaļiem stūriem.. , kurš sver kā zīlonis. jo laikam no ozola un flīzēts pa vidu. Fui, bet Ideāls pamats. stabils un apaļiem stūriem un ideālā augstumā.
Tur vēl dzīvo viens skelets no kubkrēsla, kura mīksto daļu suņi izārdija. Ja man būtu šeit kaut kas ar ko ātri sašūt.. es uzšūtu matracīšus. Bet es viņus salīmēju. Karstā līme un kokvilnas audums gaišos toņos ļoti labi sadarbojas.. Kaķu krēsls tapa.
Līgo ugunskuram atņēmām visu sakaltušo sienu - piepildījām, kaut pietrūka. Vecomei kādreiz bija siena matrachi - uz kuriem gulējām, kad bijām pie viņas ciemos.. smaržoja visu ciemošanos laiku... gluži kā sienaugšā.
Putekļi un acīmredzot "lidojošas peles" sagrauzušas bij lampiņu vadus 4-trās vietās. Nudien nesaprotu, kā tas var notikt ar lampiņām kuras karājas pie griestiem, pāris gadus gan.. bet tomēr.. tad viņas lido:) vai arī kaut kādas "vadu mušas" - bet mazliet lipīga audumleikoplasta un viss gatavs, kaut dažas lampiņas ir beigušas savu mūžu.
Es zīmēju ūsas kaķim. Viņa karti uz Līgatni un Pabažiem. Es slaucīju grīdu. Viņa rakstīja "Līgatnes zīmi." Leona burts. īpašais burts. gundegas burts. a burts. t burts. naudas burts. un e. Katram burtam savs nosaukums, bet daži jau ir tapuši par vienkārši burtiem.
Pagājušo vasar ar dilli Gāles namā nopirkām 50-desmit pīlītes.. peldinājām tās pa baseinu, bet tā kā Rega tās pīles 2 minūšu laikā spētu sagrauzt un iznīcināt.. nesām uz māju un pielietojām zīmējot un ledu saldējot.. un visbeidzot ieliekot skapī, lai gaida kādu labu mērķi.
Dille man piešķīra sešpadsmit pīlēnus. Un tagad viņi spīd. Bet pīlēnus pārpūšot pelēkus - no tiem varētu sanākt gulbēni. Tai gulbju ballei, ko viņa plāno sev dzimšanas dienā.


Priekšnamā ir kārtība. Ja vēl varētu tikt vaļā no tiem skapjiem, kas tur bezmērķīgi uzturas. uff.. Bet kaut kam jau tiek glabāti. Tā nevajag darīt. Mēbele jau grib dzīvot un tikt lietota.
Un sajutos kā caca - Deportējot smagos granulu maisus.. metot zemē atlauzu - savu tā jau ļoti īso nagu.. aaaa...:) Tad likās - ka Tas tur augšā liek sevi manīt - Nav ko nest un stiept to kas sievišķim nav jāstiepj. ja vien nav ziema un 8ņi grādi istabā un bērns piesalis pie dīvāna.