otrdiena, 2011. gada 20. decembris

radot vietu sapņiem un sajūtām.

 Tāds, kā ideāls piena saldējuma kokteilis. Tādā konsistencē šodien viss bij gan gaisā, gan zemē, gan kokos, gan cepurē. Bet , kas jādara - jādara.. uz mežu prom! "Kāpēc nav mīnusu? Kāpēc nav draugu mežā? Kāpēc neviens nenāk ārā? Kāpēc vispār jāiet ārā? Kāpēc Tev nav tādas sniega bikses kā man?"
Kopš interneta dzīlēs lasīju par to "skuju aproci" domāju par to skuju "dezinfekcijas" būtību kā tādu. Varbūt to dekorēšanai izmanto ne tikai tāpēc, ka mūžzaļš zars istabā, bet tādēļ, ka tas - dara labu.. veselībai. Virtenes, egle.. viss skuju kopums.. laikā, kad baciļiem patīk dzīvot starp mums.
 Tad nu lūk. Mūsmājās grīda tiek mazgāta ar terpentīn piedevu... un klepus laikā tiek vārītas priežu skujas bļodās, lai tvaiko.. , bet šodien - vilkām mājās skujas, lai pītu un vītu.
 Sniega kokteillis ar dubļu piedevu - hop!  Bet šito visu labāk darīt mežā vai ārpus mājas - nu to zariņu sagarumošanu... - jo tāds bardaks pa grīdu un liponis, ja neizklāj plēvi vai avīzes... , bet māja smaržot smaržo.. un šķēres ar eļļu pēc tam jānomazgā.. un rokas ar.
 Dāvanu zeķe. Līgatnē rūķis bij atstājis mazu pārsteigumu Omes dāvanu zeķē un kāpēc Rīgā mums tādu nav?
 pēc nepilnas stundas darba bij gatavas arī zeķes x 4. Bikses un adītā kleita dillei dzīvo tālāku dzīvi. Labāku.
 Un tās sajūtas rodas darot. Tā svētku sajūta. Un protams - žēl, ka sniega nav.. bet patiesībā, cilvēki par sniegu vairāk sūdzas nekā priecājas par to. Mēs gaidam ļoti. Nu tos svētkus. Jo tie jau ir arī šodien.
 Krāsot. Uzšūt. Burtot. tas J burts ir viens sarežģīts burts izrādās.
 Un tieši tāpēc mums šodien mājās ir bardaks. Jo mēs darījām svētkus. radījām sajūtas un visi kopā domājām par to, kādi būs tie mūsu Ziemassvētki.
 Tad nu viens ir skaidrs. Ka visi gribam tai zeķē kaut ko sagaidīt no Rūķa.
 Un katram savs sapnis. Pat ne par dāvanām, bet par to - kā gribētos , lai būtu. Bet kamēr pats neuztaisi zeķi, tas sapnis jau pats nemaz nesāksies.
 Bet saldējums - Pols. Mana ikvakara svētku egle.. kopā ar kafiju. Tad kad visi citi jau saldi ČuČ un dzīvoklī ir klusums. Un viņi ziemassvētkos nudien varētu ražot tādas eglītes. Saldējumu eglītes.