svētdiena, 2012. gada 19. februāris

ugunskurs. burbuļi.

Rega no klīnikas atnāk ar apbintētu ķepu... gan locītava, gan vieta - kur ņēma asins analīzēm... Dille atnāk no  pogas un "Ko dakteris darīja? Kāpēc apsēja? Kāpēc ņēma asinis? Kāpēc operēs? Kā operēs? Rīt?" 
Paiet nedēļa, bet dilles prātu - Veterinārā klīnika nepamet. Un pēc gājiena uz aptieku pēc Glicerīna, Stodal sīrupa un marles saitēm. Siet.tīt.aptīt.notīt. Un nobildēt jau grūti smejot par mierinošajiem tekstiem, kuri veltīti pacientiem.

 Bet marle jau, lai aptītu stieples... un tamborētu gargaro striķi.
 Un ja sniegs ir. Bet sniegabumbas neveļas. Bet burbuļi par spīti gadalaikam gaisā ceļas. Tad ūdens+šķ.ziepes+glicerīns = lielo burbuļu šķīdums. Un glicerīns mazajā aptiekā ir par trīsdesmit santīmiem lētāk nekā lielveikala aptiekā. Attiecīgi nekad neesmu salīdzinājusi cenas aptiekās, bet skaidrs ir viens. Ka Šķiet, ka visam tā ir. Un turpmāk došos uz mazo aptieku .
Kaut noklepota visa nakts - dilles ugunskura gars un sniega bridēja spēks nekur nezūd. Ar mums pieaugušajiem gan dīvaini. Auksti. skaļi. Galvā dun-dun.  Bet Pikniks mežā - jādara biežāk. Un mežā satikām Kārli & Zani. Kārlim Vārdā Orhidejs. Bet Zanē spēks. Tāds pasaulīgs dzinējspēks.
 Pilna burka burbuļšķīduma. Kaut kas gan nav ideāli. Varbūt aukstums.. Vai arī Šķidrajām ziepēm ir nozīme?  Markai? Sastāvdaļām?..
 Bet viss jau protams sanāca. Gan iekrist burbuļvannā, gan priecāties par burbuļu maģiju. Tas mirklis, kad pārplīst, kā dūmi pa gaisu.
 Apgūt ķīmiju caur eksperimentiem. Mums skolā nebija neviens eksperiments. Tikai nosaukumi vielām un teorētiski skaidrojumi.
 Sireāli.
 Bet ejot balsot- pat skumji palika, tik skumji, ka elpoju dziļi, lai neraudātu publiski.
Zupas katls. Ugunskurs. Joku, bet tomēr ugunskurs. 
 Lentu un papīra liesmas. Tās šķēres ar daudzajiem asmeņiem - vajag. Vajag instrumentu kastē katram. Bet var jau būt , ka tikai tiem, kuriem patīk griezt. Man patīk. Kaut kāds cits griež daudz biežāk par mani.
 Cepure katram uzvilkta, lai izskatās pēc katla nevis kluČu tovera.
 Zupu vārītāja triki .  Bet svētdienas vakara mieru uzvārijām un apēdām. Mierīgi un klusi.