piektdiena, 2011. gada 6. maijs

zarus. kokus.

"i" burts ņēma un aizlīda pa galdu, bet pārējos vējš vēl ātrāk izdzenāja.
Dille sūpuļtīklā ielīdusi lasa liriku no J.Peters .. protams viņa dzejo pati, bet izliekas, ka lasa.. un vilcienā sēžot abas lasījām pa īstam. viņa veikalā krāsaino grāmatu vietā izvēlējās dzeju. Nu nevar nesmaidīt. pilnīgs Pavasaris un patīk tas dzestrums.Patīk. Katram bērnam savu burbuļpistoli un ūdens šļācamo ierīci(kā milzu "šprici" daudz ūdens, tālu šauj un viegli, ātri, zibenīgi uzpildi un slapshhhhh) .. pagājušā gada burbuļpiff-paff bij atdevusi galu.. iegādājām jaunu(Tiger - ja nopērk un liekas, ka nestrādā.. vajag tik baterijas padauzīt pareizā vietā un tad viss strādā) un pilnas debesis un zāle ar burbuļiem.. ir tik ļoti vērts tos abus objektus nopirkt.. gan sev, gan bērniem.. izlikties, ka pērc bērniem, bet nopirkt sev.

Viens pagalms - kā vesela pasaule. Un vai krūmi pie mājas ir mezhs? Pāris lieli bērzi, ozoli un neskaitāmi lazdu un kārklu puduri un protams ērces ar baltajām vizbulēm un pāris takas. Vai tas ir vienkārši briksnis? Tīri pēc sajūtām man šķiet, ka tie koki domā, ka viņi ir pilnvērtīga milzīga kokaudze un iebrienot iekš tās.. arī es tā jūtos, kaut no malas šķiet, ka tur tikai krūmājs. Ak tur vesela ekosistēma un šodien no turienes šo un to atstiepām mājās. Drīzāk to kas jau bij pārvēlies pār sētu un gribēja nākt pats. Māmiņdienai saveidoju kõmiksu no fotogrāfijām. Dialõgi drīzāk tur. patīk dialõgi un patīk bildes, patīk ja dāvina man(tas nav bijis bieži un tagad sēžot cenšos atcerēties, kas man vispār ir dāvinājis fotogrāfijas, bet ir un patīk).


Es kādreiz uzrakstīšu grāmatu par kurkuļiem. Varbūt jāsāk jau šodien.Tik pirms tam man jāiemācas zīmēt varde. Jo kas gan tā par grāmatu bez zīmējumiem . Vakar lasot dilles dzejoļu krājum grāmatu M.Cielēna tur tas foršais miega dzejolis :

Miegasuns.

Nāc nu gulēt Miegasuns!

Kāpēc Tev uz vaiga Puns?

Tas no tūkstoš Buchām,

Kas iedotas pirms chuchām.

Tam dzejolim gan nav nekāda sakara ar kurkuļgrāmatu, bet viņš neiziet no galvas. Neiziet un viss.



Jānoskaidro, kur var nopirkt plašu atskatņotāja adatiņu, citādi pirtī plates gar dīķmalu neskan un pie rādiõ dejot nav tas!


Pirmo savas dzīves zoo dārzu apzinīgi taisīju ar Montagekit līmi.. tādu lai tur.. Bet nu tad tas aizņem pus dzīvi, jo viņš tak tik lēnu žūst.. tad nu šodien pēc pastaigas pa pagalmu - saveidojām zoodārzu nr.3 - izmantojot karsto līmi .. un šoreiz pat ar veramiem vārtiem un dille saka "Uztaisi arī zirgam stallli!" - es ņemu un uztaisu tādu zaru jumtu uzlieku uz stabiem... viņa ierauga un saka "Zirgi tak dzīvo stallī - tas tak nav stallis" uz ko es atbildu, ka es tak viņai nevaru no slotas zariem stalli uztaisīt , bet viņa "Vari!" :) ... Tad nu protams, ka tad kad taisīšu savu aplokpagalmu nr.4 tad es varēšu:) bet šodien zirgs dzīvo zaru stallī:) kā romantiskās pasaku filmās:)


m