trešdiena, 2015. gada 19. augusts

šķība lampa un es.

Es parīt dodos uz Blog-balli. Ar blogiem ir tā pat kā ar grāmatām - reizēm tos ir laiks rakstīt, reizēm tos nav laiks lasīt.. Bet ir forši. Bezgala forši ir tie blogu varoņi. Un es ar nepacietību gaidu piektdienu.. un Piektdienas man nekad nav brīvas! Nekad! Ja vien tā būtu bērnu dzimšanas diena un tad vēl par to neesmu droša. 
Bet  man patīk mūsu šķībā lampa.. tagad vairs viņa nav šķība, jo kāds noņēma bārkstis un uzlika trūkstošos ragus. 
 Dienās, kad brīvdienā ar meitenēm mājās esam vienas- man patīk doties uz mežu. Es palaižu visus suņus vaļā bez pavadas!!!! Kaut tur skaidri teikts, ka tikai ar pavadu, bet kā es noskaidroju, tās ir tikai ieteicama rakstura zīmes.. Un tad mēs Ložņājam pa zāli un krūmiem.. Meža zemenes un mellenes.. Mmm mm.. Biķernieku meža dārgumi.. Un pat ja Ložņātāju tur ir pilns.. Visiem pietiek!
 Un Ja kāds (divi no 3 suņiem) izvārtās kaut kādos "sapuvušos dzīvnieku ādas atlikumos" - tad viņus mazgājam pa pieci lāgi ar bērnu/suņu/kaķu šampūniem.
 Sen. Laukos izšķīlās pūkaiņi.. viņi aug pa stundām. Tagad viņi ir jau 5x lielāki.. ja ne 10x..
 Šitā notiek. Bet joki ir milzīgi ar to mūsu jaunāko. Kad dille mācijās iet uz podiņu- viņa arīdzan to darīja zālē kopā ar suņiem. Pie krūmiņa, pirms krūmiņa. Nakts vai diena.. Bet ar dilli bija vēl trakāk, jo tad mēs dzīvojām dzīvoklī un ak.. no 3stāva nesties zemē:) lai bērns pačurātu.. ir bezgala smieklīgi.. Un ej tu ieskaidro bērnam naktī, ka mēs esam Rīgā nevis laukos:) Bet Tas pārgāja ātri. Šitas gudrinieks izvēlas vai nu zālīti vai Pampers. Esmu izmisumā. Es to neizrādu, bet esmu izmisumā. Elpoju un ļauju viņai izlemt pašai..
 Bet Vasara ir daudz darbs. Šovasar .. Daudz ir lielāks par darbu. Iemācijušies esam - neskaitāmas gudrības. Stūmuši kalnus.
 Vēsturisks kadrs.
 Bet Spicē uz Jumta! Uz jumta var pabraukāt ar kartingiem.. To var izdarīt arī 333 trasē... bet mēs bijām uz Jumta. Dillei patika ļoti!!! žēl , ka tur ir tikai viens bērnu auto. Bet nu mūsu kautrīgā dille, gluži kā ar zirgiem un dziļiem ūdeņiem.. ar auto izrādās ir uz Tu. Nesās pa trasi bez aiztures.



 Un.. Joka pēc. Ņemot vērā, ka man nav tiesības!!!:))  Man ar nesanāca slikti. Patīk un to noteikti atkārtot gribu - lielākos līkumos .

 Un Darbā - šogad bija veselas divas reizes pasākumi, kur izrādiju cieņu visiem saviem - dzejoļu krājumiem.. visiem rakstniekiem, kas man patīk. Visiem! Gan  - Pozitivus festivālā, gan Rīgas festivālā - Laimas stendā...  bija dziļāka doma. Visas grāmatas tur bija tāpēc , ka tās bija īpašas man.. un cerēju, ka tās iedvesmos rakstīt vēstules arī citus.
 Ekspedīcijā -  lai apskatītos , kur jāliek arka & kur jādekorē.. braucām ar bērniem.. Mežotnes pils - Rudāles pils.. Tur var ar kājām aizstaigāt. Ideāls pārgājiens!!!
 Un tas Pontonu tilts. Ak . Zivis un dzirkstoši dzidrais ūdens.


 Un Rundāles pilī - iekštelpās biju pirmo reiz.
 Bet dārzs. Dārzs man patīk. Vareni.


 Un - chicco rati ir paši labākie!!!!!!! Paši labākie!!!  ar viņiem patiesi var vest divus gab. bērnus:)) Lielus un LIELUS:)
 Un Pastkartes. Man patīk, ka var nopirkt pastkartes un nosūtīt. Patīk!

 Un Mums ir visdīvainākās Depo laivas. Mums patīk darīt - neko uz ūdens. Mācīties drošību uz ūdens.. caur muļķībām un spēlēm. Vilkt. Siet. Vest. Kāpt. Piesiet. Airēt. Pārkāpt. Krist. Celties.
 Tētim vienmēr - Vienmēr tiek visskaistākie zīmējumi.
 Bet nu Te var manīt, ka kārtība - mūsmājās nav dominējoša:) un Krāsotāju līmlenta netiek taupīta.Nekur!!!! Bet tāds prieks bērnos.. un Kāpēc ne? ceļi un pārejas, stāvvietas, zāle..
 Un milzīgos pasākumos -  man vēl ar vien vissvarīgākie ir mazie mirkļi. Detaļu mirkļi. Šī ir daļa no dzīvo ziedu griestiem.
 Bet savu dzimšanas dienu es nosvinēju - mazliet caur ķīnu. Man patika. Svinības gan nebija manas. Bet tas jau nav galvenais. Man bija vismaz divas kafijas un viena limonāde visas dienas garumā - un tas nav maz. Citreiz ir tikai ūdens.
 Batutā gulta.

 Bet Jūras koki. Man viņi ļoti. Ļotāk par ļotu.  Šos svētkus vēlējos - kā vakariņas ar darba biedriem.. un kolēģiem. Sanāca citādāk. Bet sanāca.

 Un ir visādi. Bet jāmeklē - laiks būt..
Kopā. Sev. Darbā. Bērniem..

 Varbūt man gribētos būt šajā pasākumā ar cilvēkiem, kuriem patiesi ir laiks klausīties otra vasaru. Šoreiz neiznāca. Nē! Iznāca , bet savādāk. Tumsa uznāca un svecēm stāstu deva.
 Bet jā.. pamatdoma ir tāda  - ka svētkus sarīkot var visi. Drīkst visi pie Latvijas Jūras. Tikai jānes un jādara. Jāmeklē. Jāurbj. Jālīmē. Un ne jau es to daru tikai tāpēc, ka tāds ir mans darbs un man nav ko darīt brīvajā laikā. Man vienkārši patīk. Veidot ainiņas. Veidot sajūtu stāstus. Un reizēm man ļauj to darīt vienai.. un tieši tā kā es to gribu.


 Un arī milzu abažūri un visvecākie pērļu svečturi, kurus ar dilli taisijām pirms vairāk kā sešiem gadiem dzīvoklī.. vērām pērles un gliterus uz stieplēm un tinām ap svečturiem.. Tad vēl pērles uz virtenēm nevarēja nopirkt.. Uhh..Dille bija tik maza, bet tik prātīga. Un viņa mums vienmēr ir palīdzējusi strādāt. Izdomāt. Ģenerēt.  Un Novācot pasākumu Esplanādē.. Dille man saka " Ja es nebūtu - Jums tik ātri neietu" .. Ak ! Susur! Ja Tu nebūtu - mums vispār nekas nesanāktu. Dzinējspēks mūsu.
 Un Mežā. Tik interesanta vasara .. No maksimuma - līdz trauslam maksimumam.
 Šķība lampa. Šķība un pārgurusi es. Bet man ļoti patika šī vasara.