svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

aprīlis.

 Saule audzē. Saules pielieta "siltumnīca" guļamistabā uz grīdas. Kaķiem par brīnumu tas neinteresē, tie izlavierē cauri un uzlec gultā.
Bet pirmais aprīlis pilns ar jokiem. Gulta pie dīķa. Vai aizmigušu mani var atnest no mājas līdz dīķim, lai es to nepamanītu?
 Zem debesīm - iekš dūnu segas, spilvens tik mīksts un elpa tik viegla. Klausīties putnos un "iemigt".  Svētdienas dienas miedziņā. Kaut mirklīgā. Tādā īstā aprīļa miegā, skaitot gājputnus debesīs.
 Āķis. Dille gan lūdza enkuru, bet finera atgriezums nebij tik plats.
 Finieris tik plāns kā papīrs.
 Salīmēt virtenes.
 Virtenes, kā māja miega biedriem. Domas atvaļinājums no miega peles lomas ir sācies.. līdz nākamajai sniega/sala  īsajai sezõnai.
Finierpuķe pilsētā , kaut pāris reizes remontēta, kritusi un cēlusies. Vēl ar vien pilda savu "skapja" funkciju. Tad nu redzēs, cik ilga izturība būs virtenēm.
 Miega stāsts turpinās. Tik šoreiz gultai pāris stabu un tā nopirkta vietā, kur puiši "aizmirsa" ielikt gan tapas, gan ārējo "margu".. , aizmirsa arī piezvanīt un pateikt to, bet nav jau tā, ka nezinam, kur ir būvmateriālu veikals. Bet tomēr slinki un neatbildīgi pret klientiem tie LV gultu ražotāji iekš - www.kokagultas.lv . Bet piedodam.
 Savilkt virves, lai neizveļas laukā. Uzsiet grozu, lai lifts darbojas, jo nevarot grāmatas uznest pa stāvām trepēm.
 Āķis pie groza.. un miegs laukos gatavs. Arī manējais.
 Bet joki jau šodienā nebeidzas. Ome kā finiera princese, slēpotāj tērpā.
 Kaut kas žūst vai kaut kas aug, kaut kas noslēpies cimdos..
 Tik matēta un asa un sireāla pasaule. Šķiet patiesi var redzēt un ne mirkli nav jāšaubas vai asssssss ir tas ko redzi. Pilnīgi bez jokiem.
 Vējš bērzam pēdējos zarus lauž. lauž. Tik daudz, lai ligzdu uzvītu Milzīgam "putnam" .  Šodienas statistika - dillei divi joki sanāca 100%, lai tētis noticētu. Es patiesi ticu, ka caur bērniem ienāk joki mājās. Smiekli un joki. Cita smieklu dimensija. Īsta un itin nekādi to nevar prognozēt. Būs vai nebūs smieklīgi. Un ir tad, kad nemaz to negaidi.