otrdiena, 2011. gada 2. augusts

gladi-olot.

Gladi - olot = noplēst ziedus un savērt. Un jā.. ja jau uz e-pastu man nāk piedāvājumi kā floristei, nevis fotogrāfam.. tad jau nav ko slēpt. Bet patiesi ar dzīvajiem - grieztajiem ziediem kontakts nāk ar lielu piepūli- es viņus neredzu tā, kā tas būtu jāredz. . Kaut gan virtenes varētu būt mana specifika. Ozolu, priežu,ziedu, krūmāju, lapāju..,zālāju..:)  Tad nu lai arī dille sākumā gribēja puķes vienkārši likt groziņā... viņai virtenes vērt patika tik pat ļoti kā man.. 
Kamenes iespraucas gladiolu pumpuros.. rosās,ēd - varbūt pat aizmieg..:) Jo viņas no gladiõlu pļavām atbrauc  reizēm uz tirgu.. un tad no tirgus pie citiem.. - pie Mums.  Viena šodien vārtijās pa galdu, gluži kā lādēdamās, ka ne tur nokļuvusi, bet sasparojās un prom bija.. 
Bet iegludināju un uzšuvu sev ar.. savu vasaras kleitu.. tādu pašu kā dillei, tik ar jostu.. Un mana lina taša beidzot ir izžuvusi.. jo iekurināju krāsni, jo pavedieni tik biezi, ka nežuva pat saulē.. burtiski..

Un man patiesi patīk tas gladiolu vīrs(Imants Kalniņš) .. viņam mati balti , kā baltās gladiõlas un viņš viņas tik saudzīgi sakrāmējis, kā saudzīgu puķu grēdu.. rinda pēc rindas busiņā uz tirgu ceļo. Un patiesībā.. kāds varētu sarakstīt grāmatu par puķu audzētājiem Latvijā.. Un patiesi ceru, ka par spīti prognõzēm, gladiõlu lauki izdzīvos. 
Tagad jāmeklē pelēkas auduma kurpes, lai var pieadīt klāt rudens zābakus:) 

Čiekurballīte.


Svētki svētkos. Un ja nevar pievienot bildes, tad Iestatījumos jānomaina "Vecā" sistēma uz "jauno" un tad viss notiek..! Kaut ballītes šogad negribu - vai īsti tam nav apņēmības, jo pagājušo gad visi mani draugi atrada visādus "svarīgus" iemeslus , lai uz to neierastos... Laikam vienkārši jāsaprot, ka viss mainās.. gan draugi, gan gadalaiki:) un vēl ar vien ir cilvēki, kuru dēļ ballīti gribas taisīt.. kaut mazu maziņu.. bet gribas.. un vēl ar vien ir cilvēki, kuru dēļ gribas saņemties un nosvinēt Vasaru un visus svētkus, kuri vienkārši ir pelnījuši kādu vizualizāciju kopā ar mums..  Bet vakardienas dzimšanas diena bij vareni skumja.  Bet pirms tam ar dilli taisījām pārsteigum ballīti Valteram.. jo vārda svētki! Un dille saka , ka jābļauj "Supriiiiize"  un jāsien acis:) - un visu to mēs arī paveicām..  Cepām vafeles un kausējām cukuru , lai saveidotu Čiekurkonfektes zem Čiekurvirtenēm.. Un dille piecos no rīta zīmēja Valteru.. Vienu mirkli viņa īd, ka viņai pierīte sāp.. otru mirkli, kad piedāvāju uzzīmēt tēti.. viņa lec no gultas un jau top.. un galvenais ka oranži šorti.. Nu tādi, kas man patīk. :) 
Kafija, kakao un pūdercukurs martīnī glāzēs.. un malti rieksti un rīvēta šokolāde... putukrējums liela bļodā..  un ballīte bij dievīga.