ceturtdiena, 2013. gada 18. aprīlis

klabināt žigli.

 Es patiesi mācos nenoplūkt. Bet ja citi noplūc.. esmu ar mieru kātot līdz Teikas puķu tirdziņam un nopirkt "puķplūcēju" lasītos..  Nakts tirgū naktī un rītausmās ir parastais puķu tirgus.. audzēts un ievests.., bet no rīta tur "nomaļus uz galdiņiem"  līdz ar pirmo vilcienu vai autobusu- parādās sirmgalvji & bomzīši ar saviem audzējumiem vai guvumiem.. un tad nu domāju, ka šie ar ir no turienes nākuši...
Bet pirmais taurenis bij raibs pie vakarskolas redzēts.  Bet meža pilns ar dzeltenajiem.. sildās mizām pieķērušies.. un tad kad lido.. tad elpa aizraujas.. gribas redzēt, kā kaut ko nekad neredzētu.
 Pienene pie "miskastēm" aizvējā .. nu jā ir cilvēki, kuri nezkāpēc uzskata , ka Biķernieku mežā noteikti ir jāizmet savi atkritumu maisiņi.. , nevarēju nenoplūkt.. jo ja es izstāstītu dillei, ka redzēju pieneni.. tad viņa man liktu iet uz mežu atkal.. bet pēc 2h stūmiena ar ratiem pa sniegu, peļķi & meža takām... man to vien gribējās kā izkāpt no slapjiem zābakiem..
 Tad nu par tiem Aļbumiem(šķiet šis ir viens no visvairāk jautātajiem jautājumiem, ko esmu saņēmusi).  Tos patiešām ir forši pāršķirstīt.. patiesi. Jo - lai arī citi saka, ka svarīgāko ir jāatceras, nevis jānobildē.. - nu var jau būt, ka citiem tā ir... bet man- es patiesi albūmus šķirstu kā pirmo reizi kaut ko tādu redzētu.. un tad tā vien gribas teikt " Atceries??? Re.. Re.."
Bildes digitālās es drukāju iekš : elkorfoto.lv (patiešām nejūsmoju par kvalitāti, bet man viņi vis tuvāk un vis ērtāk, kvalitāte ciešama)
Negatīvus dodu - Alfā Fudji veikaliņā.. (patiešām cepuri nost, nav slikti, izcili arī nav, bet nav slikts rezultāts, lai meklētu labāku.. esmu par slinku un aizmāršīgu, lai dotos līdz centram bfs.lv)
Skaisti gatavie albumi ir  - Purpurs.lv ražotie, tagad gan neesmu rokās turējusi viņu jaunās kolekcijas.. bet skaisti noteikti... pat stingrs zīdpapīrs pa vidu.., bet to jau var izgriezt, ja traucē..
Bet reizēm patiesi grāmatnīcās var atrast parastus albumus.. ar parastām kartona lapām.., bez plēvēm..
 Patīk biroja kartona mapes bez uzrakstiem, līmējumiem, kaut viņām ļoti viegli stūri atlokas, ja tas albūms krīt vai stūķēts tiek kaut kur... ( gaiši pelēkās pasūtītas iekš Valtera un Rapas)... , jo tad var izņemt konkrētas lapas.. un patiesi viegli šķirt.. un iekšā ievietot kādas krāsas kartonus vien vēlos..
 Papīrs no Baltijas papīra(Tērbatas iela).. izvēlēties jau esošus sagrieztus papīrus vai sagriezt vēlamajā izmērā... pēdējie mūsmājās ir A3 formātā.. ne labāk, bet savādāk.. un lielos formātus var ielīmēt bez problēmām.. (kvalitatīvs papīrs nemaz neiznāk lēti.. , bet tas patiesi atkarīgs no katras loksnes).
 Tad apciemot kādu vietu, kur Liek spirāles.. Pēc pieredzes.. liela diametra spirāles itin nemaz nav labākas par maza diametra spirālēm.. (diametrs nav domāts resnums stieplei, bet aplim..) - mazās vieglāk veras.. lielās ķeras un bērniem grūtāk šķirt, jo lapa jāpaceļ uz augšu..
 Bet man pašai patīk a4 formāta mapēs esošie vidēja izmēra albumi... viegluma un funkcionalitātes dēļ.
Patīk arī, ka var aplīmēt vākus (to gan parasti spēks ir darīt tikai tiem, kuri tiek dāvināti kādam) un patīk izvēlēties krāsu lapām.. Patīk bildēm apakšā visu ko sarakstīt .. vai kaut kā "dialoog veidā" ..
 Lieku albūmos arī citiem "bezjēdzīgās " bildes... bet , bet , bet ja nu sabrūk laukos pirtiņa un es neatcerēšos kāda tā bija un kāds tai bij krampītis? Bet bildēm ir smarža.. un uzreiz visu atceros, caur to vizuālo smaržu.  Un protams ne visas bildes, ko bildēju es drukāju.. un , ko izdrukāju ielieku albumā... citas krājas kastē...
 Lētāks papīrs protams ātrāk plīst.. kaut konkrētā lapa ir  septiņus gadus veca un mapes rinķi ar nav veiksmīgi..
 Agrāk visas bildes- piestiprināju ar Tiimari pirktajiem četrstūrīšiem, kurus lipina uz bilžu aizmugurēm.. un turās godam..!!! Šogad vairs Tiimari tādus neatrodu.. tur tikai kaut kādi trīsstūrīši pārdodas..., bet Jāņa Rozes grāmatnīcā atradu - Uhu photo roller.. ērti lietojams.. sākumā šķiet, ka nelīp.. bet ja stingri piespiež.., salīmē.. un aizver albūmu ciet.. un nākamajā dienā viss kārtīgi pielipis..- tā kā droši var lipināt..

 Un katra krāsa savādāku bildi dara.. un katram gadam jau cita krāsa šķiet īstā.
 Bet Aug.. viss aug, gan mežā, gan skapī, gan uz palodzēm..
 Nevajag aizmirst tik apēst.