piektdiena, 2013. gada 27. decembris

ziedu zvaigzne.

Kaut manī būtu murrātāja miers. 
Bet skaidri zinu vienu ..  aizbēgt no svētkiem ir viegli. Bet tos nosvinēt un noorganizēt un novākt..., lai tie paliktu pozitīvi atmiņās.. - ir daudz grūtāk.  
Kopdarbs - saldais ēdiens. Tik salds, tik skābs, tik ļoti neapēdams - kā Ziemassvētki. Tad nu skaidrs, ka nākamgad jāliek vairāk putukrējuma nevis dzērveņu, lai cik veselīgas tās arī būtu.
 Dille man teica, ka es salauzu viņas sirdi, pēc tam  - kad pus stundu bija raudājusi par to, ka neļauju eglītē kārt spīdīgos bumbuļus. Eglīte pilna ar dāvinātiem un pašu veidotiem rotājumiem, kopā ar stāstiem. Un nav viegli, jo pamatot, kāpēc  tā lieta, ko pats uztaisīji ir vērtīgāka un sajūtu pilnāka - nav iespējams, ja asinīs iekšā ir mīlestība uz mirdzumu... Sirds salūzt, bet vēlāk pašam bērnam prieks..  Un, lai cik mirdzošas skaistas eglītes būtu tētim darbā, vai cik daudz bumbuļu noliktavā.. un lakstos. Tiem visiem nav jābūt mūsu elītē, vai mūsu svētkos. Kā tad mēs zināsim , ka esam mājās un ka tie esam mēs?
 Arī šodien riposim uz Čiekurkalna tirgu. Pēc dārzeņiem... un kad tie nopirkti- tad parasti visām ejām cauri slīdam.. ar acīm meklējot, ko skaistu. Divas nedēļas atpakaļ tiku pie balta tamborēta "gultas pārsega vai aizkara" tik milzīga un plata, ka pietiek mūsu galdam un karājas gandrīz līdz grīdai - un es tādu meklēju ilgi, bet vienmēr tiem bijuši pleķi, kuri nepārliecina, ka varēšu tos izmazgāt..  Bet bija. Pilnīgi balts, pilnīgi bez caurumiem. Ideāls.
 Un tos , kurus nesatikām pie elgītes un cirka trikus veicot - tos mežā... pie ugunskura. Tur daudz vieglāk būt.. Un nekad jau neviens nezin, ko darīt, kāpēc un vai vajag..

 Bet domāju, ka smejoties par citu izpildītām dziesmām un minot mīklas- bij skaidrs, ka vajag.  Kaut ar prieku arī uzzinātu, ko un kā dara īstajos ziemas Saulgriežos.., jo tās tradīcijas man svešas.
 Viens vienīgs enģelis palicis.
 Un daudz ziedu, kuri brīvdienās neizpirkti.  Man ļāva būt zvaigžņu floristei būt.  Un man nav uztveres par krāsu pārejām.., bet skolotājs meta mieru izglītošanai jau pie trīsdesmitā pumpura.

 Murrātāja mieru iemācīties..