piektdiena, 2011. gada 18. novembris

malka, kura skan.

 Daudz Laimes un Spēka - Tev Latvija!  Kaut patriõtisms, vai sava veida valsts mīlēšana mums ir ikdienišķa lieta, tas liekas dabiski. Jo tie tak esam mēs, kas to visu rada un veido.  Mazliet - apmulsu, ka nebiju savedojusi uzrakstus "Latvija".. , bet visā visumā šodien lakstos vēl patriõtisms, kaut rūķi ieveduši jau pirmos adventes vainagus un citi rūķi brīvdienās radīs ziemassvēku noskaņu iekš "lakstos".
 Jūras koki dzīvo savu dzīvi mūsu radiatõros.., bet daži jau saveidojās par kārtējo zoo dārzu, šis - patiesi portatīvs/fleksibls/nēsājams . Materiāli : jūras koki. karstā līme. striķi. koka "šķīvji" un viens dēlis. Nopietni, ja citi vecāki zinātu, cik ļoti bērns ar to visu spēlējas.. viņi to zoo taisītu tik pat bieži kā mūsmājās.. un vēl biežāk. jo visu pārējo jau dara dille pati. veido un ceļ klā, mums vien atliek pirkt biļetes, lai tiktu uz "zoo" pastaigu.
 Patriõti šallē ietinās. Bet Koridõrī mūžīgi stāvēja pelēka sirds.. Dille to kādu gadu atpakaļ.. sakrāsoja, mazliet palīdzēja arī Zirnīts, bet .. visā visumā tas darbs stāv koridõrī.. ik pa laikam krītot virsū:).. tad nu dille vakar to gribēja "zīmēt".. un process nemaz nebij viegls..:) bet viņai pietika pacietība. bet patiesi visas dienas gaitā..:)
 un izrādās koridõra sienas vairs sen nav baltas. Nez vai ziemassvētku rūķi varētu to mūsu vietā izkrāsot?:)
 Un Biķernieku mežā notiek kaut kāda - pašdarbnieciska malkas izvešana.. iezīmēto koku zāģēšana, bet Ja Jūs aizvedīsiet prom Mūsu Kuģi!!!! Patiesi brīnos kā kāds to jau nav nokurinājis savā krāsnī, bet lūdzu atstāt!
 Urbis. žvadzekļi. stieples. knīpstangas. Jūras koki - Atkal. un mazliet ķimerēšanās kopā ar dilli un Tadāāāā... Malka kas skan..



 Un man patiesi patīk. Ļoti. Kaut protams jāsaprot, ka bērnam,kurš bāž visu mutē.. to dot nevajag, bet nu - viss turas Ļoti stingri.., koks ir nedrošāks par stiepli, jo to reāli var nograuzt..... patiesi - nekad nebiju taisījusi mūzikas instrumentu.. (bērnībā opis gan mācija stabuli grebt.. jopcik neko neatceros"  .. bet šis īsts un ar svētku sajūtu.
 pieļauju, ka kāda žvadzekļa liktens drīz vien viņu aizvedīs līdz suņa zobiem...
 Bet koku mums vēl ar vien ir Daudz. Dzinn.. dzin...