pirmdiena, 2011. gada 26. decembris

nemācēt krāsot lūpas.

Zvārguļbriedis būtu pelnījis lomu izrādē par sevi. Par briedi ar zvārguļiem, kurš dvēselē ir īsts latvietis.  Bet Ziemassvētki bija un ir. Tie nav ne klusi , ne gaiši, ne apgaismoti... ne tur smaržo pēc kanēļa vai karstvīna. Itin nemaz. Bet tie ir pilni ar sapņiem un vēlmēm. Palīdzēt. Iepriecināt. Un labi, ja cilvēki zin, kā to paveikt.
Dille skaidri un gaiši tic rūķiem, bet viņa zin - ka pārējās dāvanas taisa/pērk/gādā visi citi paši, lai iepriecinātu mīļos. Jo kurš gan negrib būt rūķis?
 Albertzaķis. Arī būtu pelnījis savu lomu izrādē pie zvārguļbrieža. Nopietni! Jo arī viņš - īsts latvietis. Ar dezorentētu gaumi uz dažādiem zvārguļiem un nepareizi sasietu šlipsi, bet galvenais jau, ka sirds viņam īstajā vietā. Jo viņš no sirds tapis. Dilles skices. Dilles izvēlētas pogas. Es tikai biki pašuvu. Un šūt es nemāku.
 Bet lūk apadīta zemeņtēja man no Andras. Paldies ! Paldies! Paldies! Man ļoti patīk adītie pīņu raksti!!!

 Piparkūkvirtenes - kaut ne pašceptas. Bet sajūta ir. Un tāda, ka patīk. Bet pirms tam.. Pirms tam.. pirms tam.. es mazliet izraudāju savas acis un dvēseli. No prieka un skumjām, jo ciemošanās pie Klusuma = prieks un skumjas. Redzēt, ka viņa ir, ka viņa ir pie tiem, kuri viņu no sirds mīl, ka viņa nav manis izdomāta, jo tās sajūtas nav izstāstāmas. Jo to nevar ne izstāstīt, ne izraudāt, kā ir izvēlēties vienu no vienpadsmit... un tad arī to vienu atdot citiem. Un - Paldies viņai, par to ka viņa ir. Jo viņa ir mans Ziemassvētku brīnums. Tāds, ko es ļoti ļoti vēlos katru gadu. Ieraudzīt un kaut uz mirkli ieelpot.
 Brīnumsvecītes . Cõla(man) un bērnu prieks par dāvanām. Arī man prieks. Es rūķim itin nemaz neslēpu, ko es vēlos. Jo, lai ko citi teiktu, ka materiāli svētki, bet ja vien man ir par ko un es zinu, ka kādam ļoti gribas un vajag.. pffff.. Praktiskums un skaistums valda pār dāvanrūķa prātu.  Ok.. meloju. Arī sajūtas. Bet sajūtas reizēm rodas arī no praktiskuma un skaistuma, jo šogad itin neviens no manis nesaņēma un nesaņems bildes, jo Es noslinkoju. Burtiski. Nopietni. Bet vēl jau ir Jaunais Gads!
Bet vēl ir brīnumi mūsmājās. Dille uzvilka Mammas roku zeķzābakus. = kurus viņai cenšos piedabūt uzvilkt jau sen.., bet viņa bij kategõriski pret. spiež.grauž.sāp.utt utt. Bet Ziemassvētku vakars ir īsts brīnumvakars.
 Bet no rīta Brīnums sniegs un Brīnumledus. Un vēl man bija brīnummiegs. Es gulēju visilgāk.
 Un jep..Es kā īsta latviete ar lībiešpiesitienu uzvilku "savas" glaunākās drānas un devos uzdziedāt pagalmā.. Lūpas krāsot es krāsoju vēl sliktāk kā šuju, bet tas jau neko nemaina. Bet patiesībā, kad es labi jūtos.. es dungoju un dziedu.
 Jo viņam prieki un smiekli. Jo es nemāku krāsot lūpas. Bet man patīk buČoties. Bet buČbildes publiskot neeeeeedrīkst:)
 Bet dille lieliski kadrē! Lieliski!
 To namiņu fõnā vajadzētu vēl spilgti zilu izkrāsot ar baltiem un zaļiem rakstiņiem.. :) Bet kopumā.. Kažoku Leons veda māmiņai no Sibīrijas . Lakats mantots no kādas Omes. Bet bante = Minnijas parastā:) Lūpas vajag iemācīties krāsot iekš tā - divi tūkstošdivpadsmitā. Un Rusifikācija ir viena no manām mīļākajām vizuālajām tēmām.
 Bet kaimiņdārza sēta, kā ledus dimantiem apaugusi..
 Rūķi pie dāvanām bij piesējuši kaut ko šādu, bet kratu galvu, ka jāāā.. jāāā tā arī īr. :
Paldies! 

10 comments:

  1. nu saki viens cilvēk, kur tik talantīgiem un radošiem vecākiem vēl tik talantīgs un radošs bērns gadījies???
    Tā Duņas bilde ar samovāru un kaķi vienkārši perfekti lieliska :))) Un Dille kadrē patiešām lieliski :) un vispār jūs ir viena lieliska ģimenīte...

    AtbildētDzēst
  2. Ines.. Mēs jau varbūt tikai izliekamies talantīgi, bet bērni jau parasti ir pa īstam:))))

    AtbildētDzēst
  3. Tas jūsu bezgalīgais lielums....tā ir vislielākā dāvana... man... Kristīn'... es uztinos smaidus no katra Tava ieraksta, lai pārtītu drusciņ priekš savējiem... un viņi to novērtē! Paldies par prieku un dāsnumu!
    Daudz smaidus svētkos!

    AtbildētDzēst
  4. Es gar zem'.... !!!!!!
    bet man jau labu laiku jau truukst (jeedziigu) vaardu, lai aprasktiitu Tavaa blogaa redzeeto :D
    :) Prieciigi!

    AtbildētDzēst
  5. zvārguļbriedis tik tautiski kolosāls :)))
    un rekā zaķis ar tapa gatavs :)

    AtbildētDzēst
  6. Jums ir sniegs - tā ir tik kolosāla dāvana šajos Ziemassvētkus, jau otrais blogs kur ir ziemas bildes-nu tādas īstas ziemassvētku bildes. Eh, pilnīgi gribas braukt uz austrumiem, ļoti gribas izvārtīties sniegā.
    Tavs Ziemsvētku tēls ir vienkārši burvīgs...

    AtbildētDzēst
  7. Santini -Jā..! Jā.., jo tā tam ir jābūt, kaut kas uztin Tevi.. Tu kādu citu.. un kāds cits mani:) un tad viss uz rinķi:) un pa rinķi smaida un tinās:) JĀ!
    Pai - attiecīgi saprotu, ka Tu māki krāsot sarkanas lūpas, lai līnija izskatītos labi ja? Bez vagām ja?:)))
    Madara - Jāā... zaķis gatavs. Zaķis jau dzīvo savu likteņdzīvi:)
    Spārīt - Mēs tak to sniegu gaidījām TIK ĻOTI! Rituāli vien cik darīti, lai viņš nāk un nāk, bet patiesi - tādi brīnumi tikai Līgatnē:) citur nav.. citur tikai ledus bija.. un kaut kas līdzīgs sniegam.. Bet es ticu, ka kādu mirkli, jau visur sniegs būs, tāds kuru saēsties un kurā ievelties..

    AtbildētDzēst
  8. šaipus PC ekrānam atkal jau atliek vien noelsties...šī jau ir reize piektā, kad šodien te ielūkojos :) Bet sniegs bija arī Lielvārdē :) sāka snigt naktī uz 24. decembri... ap 2 jau bija gana daudz, lai izskrietu basām kājām un uzveltu sniegavīru:) maziņu...bet tomēr īstu :)) Vien šodien viss atkal kļuvis zaļš...

    AtbildētDzēst
  9. Vi- Līgatne/Lielvarde = L :)) Bet basām kājām? Man pēdas pirmajā sekundē sāk salt sniegā tā, ka sniegavīru noteikti nespēju uzvelt.. ok.. nemaz neesmu mēģinājusi, bet parasti pēdas salst jau skrienot pēc pirts sniegā vārtoties, kur nu vēl tā pat:)

    AtbildētDzēst
  10. hehe, es māku lūpas krāsot tikai ar Dzintaru :D to, kas pret vēju un sauli. ja man iedotu sarkano, tad es par klaunu. točna. drošvien tik trūktu aiz ausīm sarkanuma. vai arī kā Lote - ar zobiem iekšā!!! un pagaršot, kā bērnībā - vai sarkanais smaržīgais ir arī garšīgs? :)

    AtbildētDzēst