pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

skatuve.teātris.prieks.putnu bistro.

Viens solis un pirmdiena. Bet skice protams gatava bij vakar. Tikai no cita lenķa.
 Nevar saprast.. palikt Rīgā vai ne. Migrēt uz laukiem vai tomēr ne. Ar domu, ka brauksim prom..gatavojām putniem - ēst, jo cerība minimāla, ka kāds cits neaizmirsīs iebērt barotavā "pārtiku" ..
Es kausēju. Viņa blenderēja. Es maisīju, viņa stūķēja formās.
 Viss mazliet taukains.. Katls, galds, grīda, izlietne.., bet visu nošvammējām..

 Sanāca - hmmm... gardi?:)
 Pirmais vai pirmā.. savu knābi iecirta..
Bet ir tādi zvēri - kā baloži, kuriem barotava par mazu, bet tie drosmīgie un nekautrīgie, kuri no rokas ēda un spēja mazo putnu barotavā ligzdu uzvīt:) .. - to vairs nav.. šī laikam cita paaudze. Kautrīga un bailīga bez gala. Un dilles veco pusdienu kārbu uzveidoju par baložu bistro. naktī var aizvērt, lai nepiesnieg.. un no rīta atvērt.. + nekas nekrīt nost..uz kaimiņu palodzēm.., jo iepriekš bēru uz palodzes.. , kaut attiecīgi tad tika arī visiem citiem, kas pa sniegu brida.. Tehnika - Ar striķi piesiets koferis pie radiatoriem:).. 

 Leļļu teātris, skatuve, TV ekrāns, pasaku realizācija.. tas viss nelika mieru un prātu, bet ar šūšanu man ir kā ir. divi metri septiņdesmit cm filca. un pāris metru oderes + karstā līme + lipekļi un stieples = skatuve gatava.
 Saule. koki. mākoņi. Vilku vāles. putni.. - viss skaidrs, bet dille šorīt pasūtija , mamutmeiteni Eliju..., nuuuu... es pus stundu zīmēju, līdz dille uzzīmēja manā vietā. Jo es tak nezināju, ka mamutiem ir mazas ausis:) man visu laiku sanāca mamutzilonis, beigās gan atzina manu veikumu par labu esam.
 Māla figūras jau sen savu teatrālismu pilda no gultas augšas.., tad nu visu ziemu varēs kaut ko ik pa laikam uztapināt , lai lugas uzvestu.
 Doma ar bij galvenajā lomā.
 Valters uzveda izrādi par Bārbiju, kurai uzbruka Mamuts... - nu ļoti veselīga tā doma nebija, un pamācoša ne tik..., kaut dille to uztvēra ar smiekliem.. , Man bij izrāde par Mušmirēm:)
 Bet tieši tik priecīgi arī ir ar priekabiksēm kājās. Mums ar dilli tagad arī ir. Un gribam vēl - stāvam rindā. Kaut viennozīmīgi neesam tendētas ģērbties vienādi, bet nu prieks paliek prieks. Tas mums daudz un dažāds, tad vismaz bikses vienādas.
 Valters gan sākumā izteicās negatīvi. Bet tas mūsu prieku nemazina. Dillle domā, ka viņai ir princeses Jasmīnas vai Fionas bikses .. un ja viņa ir kategõriski pret zeķubikšu vilkšanu zem biksēm.. ar šīm viss notika,.. visas Zoo takas jau šovakar izskrēja(Jūs jau zinat, ka no 16:00 -19:00 visiem biļetes cena - 1.00LVL..)

13 comments:

  1. Jūs atkal visi riktīgi rullējat! :c)
    Kad un kur sāk tirgot biļetes uz jūsu lielisko teātri? ;cP

    AtbildētDzēst
  2. Liki - ooo.. vajadzētu varbūt iefilmēt kādu lugu. Bet teātris ir "vajag" sarakstā katram, kuram ar krēslu vai gultas malu ir par maz:) jo paslēpties - aizkulisēs.. un hihināt ir bezgala jautri:)

    AtbildētDzēst
  3. Tā, tā, ja es nevaru būt Rega, tad varbūt kāds izbadējies putns uz jūs palodzes? Pie jums pat putniņiem nav garlaicīgi:) Un teijāteris pa pirmo - mamuta un Bārbijas izrādes skriptiņu nevarētu palūgt, ko?:):) Izklausās ļoti -hmm , Hičkokiski, vai?:)

    AtbildētDzēst
  4. Uhu - tu laikam paātrināsi manu leļlu teātra tapšanu ar šo rakstu!
    Paldies par ZOo info - jāaizbrauc jau būs, citādi nudien laikam ar savu laukdzīvi radu iespaidu, ka varētu nezināt, kas ir Milda :D:D:D

    Prieka bikses - lai daudz prieka jums tajās, kaut man tās pa īsu ziemas sezonam liekas...

    Bet pāri visam - speķa sirdis! Dziļā mīlestībā pret spārnotajiem pilsētas draugiem!Suuuuuuuper!

    AtbildētDzēst
  5. Kas par kolosālu teātri!!! To es saprotu!!! Superīgs. Un tās sirsniņas putniem... cepuri nost!!!

    AtbildētDzēst
  6. :)) Mana ziņkāre tapa apmierinata :)) mamutmeitene Lieliska!!!!
    Speķa sirdis, tejāteris un prieka bikses un šaipus ekrānam smaids lidz ausim no krasām un no prieka :)

    AtbildētDzēst
  7. Biete - Tu jau reizēm vari būt īsts cilvēcīgs ciemiņš:) Bet īsumā :vienu dienu Bārbija gāja staigāt, stūma ratiņus.. un Mamuts viņai uzbruka.. viņa bļāva... -izrāde bij šokējoša:)- bet vienvārsakot - nekad mežā ar Mamutu vienam nevajag būt.
    Laine - Tava kartõnpils jau par teātri der:) Bet Mildas skaidrojums bij , lai gadījumā,kāds nedomā, ka ir kaut kāda blogere - Milda, kurai valsts jau zvaigznes piešķīrusi.
    eniine - :)))

    AtbildētDzēst
  8. Vi - nu ja šis filcētais bez adatām tapa.. vien ar karsto līmi un šķēri, bet aizmirsu iebildēt dilles skices. Jāatceras!

    AtbildētDzēst
  9. tik daudz prieka, krāsu un sirsnības vienuviet :))) Feini, būs man arī jāpiesakās kaut kur uz palodzes maliņas padzīvot :)))
    Redz, Kristīn, Tev doma mūs iedvesmot, lai mēs pašas tā priecātos un dzīvotos, bet mēs ir ar mieru iet uz visu gatavu pie Tevis... :)))

    AtbildētDzēst
  10. Pasaku zeme, viena vienīga pasaku zeme!

    AtbildētDzēst
  11. Inese:) es gan dziļi iekšā ticu, ka citi cilvēki ar "ņemas" - tik to nefotogrāfē un nepublicē:)

    Kitija - ja vien tā, kas ar sarkaniem matiem, tad Grūbes kunga varavīksnes pielietojums vēl gadiem nebūs izsmelts:)

    AtbildētDzēst
  12. viii, kā patīk ideja putniņu barošanai!

    AtbildētDzēst