piektdiena, 2012. gada 27. aprīlis

VizbuļČiekurplekste. tante. paldies.

Pērles. Protams, ka var nebērt burkās, spaiņos, koferos. Var turēt katru savā nodalījumā, pēc - krāsas, formas.., bet tad pazūd prieks.., vismaz man. viņai.  Bet patiesi - reizēm pērles stāv , katra savā nodalijumā, kā renģes bundžā. 
Saules stars izlocīts brilles formā..
Bet viennozīmīgi šis pakāpiens ir nodeldēts - līdz spīdumam.  Lecu batutā - ar mūziku ausīs. Ākstijos. Lidoju. Mācijos kaut ko jaunu. Un sajutos - ļoti. No tās sajūtas, ka var aplidot uz visām debess pusēm un džemperis plīvo. No sajūtas, ka šo vidi esmu izbaudījusi un izmantojusi uz visiem 100% .. pat vēl vairāk. Ir savi stāsti. Ir  savas takas. Un labi nospodrināts pakāpiens.
Ar sirdi ieraudzīts. Caur pirkstiem.. 
Un ja es tajā koferī katru gadu ieliktu pa kādai lietai- no katra gada. varbūt pa vairākām, bet mazmazītiņām.. ar vēstuli papildinošu.. un tikai pēc gadiem piecdesmit - ļautu to citiem atvērt. Viņu atmiņas par lietām - būtu pavisam citas. Pilnīgi citas, jo katram savs koferis. Bet ne visi to dod citiem atvērt, kur nu vēl izlasīt.
Un rusifikācija  - Mammas roku dizains&darbs. Man šķiet, ka tas ir talants - salikt kopā - audumu ar stāstu.
Par mazu.. par mazu. Domai brilles par mazu.
Un dille to sauc par - princeses vesti.., tad  nu ja man būtu overloks(ceru, ka tā to pareizi raksta)  -es to atdotu vieglu sirdi- tantei, kura šuj un reciklē... ho hooo :)  Lai overlokõ..
Tas dzeltenais rulllis - Ko citi ar to dara? Kāpēc tas gadiem jau gozējas Omei uz skapja, bet viņa ar to itin neko nedara? Kam tāds vispār der?
Savilku "dzelteno" ar savilcējiem - pie stieples. Jo zivis uz āķa vēl neķeras.. domājām izķeksēt tās ar sietu..
Protams no makšķernieku viedokļa - dzeltenā tīklā nekas i kļūdas pēc neiepeldēs.., bet ... bet.. ja citas krāsas mājās nav? un ja ļoti vajag.. Tieši tajā mirklī.


Un tad!!!!! - Nē.. nu bez jokiem! VizbuļČiekurplekste!
.. nudien es zinu, kur atrodas makšķerlietu veikals..- un mēs noteikti kaut ko tajā upē noķersim. Pretlikumīgi. Bet mēs pēc tam atlaidīsim. apsolu.


8 komentāri:

  1. cik bezdievīgi skaisti jums tur, nav jau brīnums, ka tādas plekstes ķeras :)))

    AtbildētDzēst
  2. Vizbuļčiekurplekste:))))) Un suņi ar tām brillēm izskatās pēc Latviešu valodas un Literatūras pamatlicējiem! :D Tiem ,kas Tērbatā gudrības mācījās! :)
    Jums sveicieni!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, man ļoti patīk lasīt.

    AtbildētDzēst
  4. ak pērles, un tik daudz :)
    nu tik inteliģentus suņus pirmo reizi redzu. :D
    tiešām kā maģistra grādu būtu dabūjuši :D

    AtbildētDzēst
  5. ak, tās bildes un brilles, un pērles, un zivs un viss kopā ir tiik nereāli skaisti - nu kā no pasaku grāmatas.. :)

    AtbildētDzēst
  6. Komplimenti briļļainajiem suņiem no briļļainas bibliotēkas darbinieces. Mums te drīzumā būs brīvas darba vakancītes - Tavi četrkājainīši ļoti labi te iederētos. Nu vismaz Domai šķiet domas par grāmatām ir galvā (vai aiz auss - īsti nezinu, kā tur ar suņiem ir šajā sakarā...)

    Ar to dzelteno sietu var tikai zelta zivtiņas noķert, tas gan. Varbūt tās tur kaut kur augstāk pa straumīti dzīvojās?

    AtbildētDzēst
  7. Cik krāsaini!
    Pērles ar dzijas pušķiem!Dzeltens siets, kurā, ja vien jūs drusku pagaidītu vasaru, domāju noteikti kaut ko nomedītu. Kaut atpakaļlaižamu :)Kaut vardi... Varbūt spāri vai tauriņu - bet varbūt LīgobērzuAkmeņbuti - nu tādu, kas Vizbuļčiekurplekstei radniecīga...
    Mammas roku Tante Laine ir bezgalā pateicīga par somas un vestes smukbildēm, talanta piesaukšanu un overlok+ieskandinājumu kosmosā. Nezinu, kas man liek tā domāt, bet ir sajūta, ka visai drīzi tikšu pie kārotā. Jūtu un viss.
    Brilles. Brilles suņiem, Dillei un mikrobiem - skaisti! Ļoti skaisti!

    AtbildētDzēst
  8. Inese: tad kad nekas neķeras, tad jau tā vēlme, lai noķeras ir tik uzuzuzkurināta, ka ķerās:)
    Pai : No suņa ar brillēm uz ielas neviens nebaidās:)
    Tīna: man prieks, ka ir ,kas lasa:) un ka patīk..
    Puķuzirnis: es gribētu vēēēēl.Vēl vairāk pērļu.
    Andra: Nu ja..:) lai dienai būtu mazliet smaida, tad jau "mazmazītiņas pasakas" jāveido, jo vakarā man spēka nav lasīt pasakas priekšā..
    Biete- O.. nezināju, ka Tev brilles, mūsmājās vienkārši vairs briļļu nav, tāpēc to svinam:) ar brillēm .. un par tām zivīm..- zin kā.. itin nemaz - un neko nezinu:) Zinu, ka pie Ventspils mõla kādreiz ar pēdām meklēju butes un ar rokām ķēru..:) Tagad pat tās tur vairs nedzīvo:)
    Laine : :)))))

    AtbildētDzēst