svētdiena, 2012. gada 23. septembris

gājputn.soda.deglis.

 Bumbuļ-zeķes... Man ļoti patīk adītas zeķes... citu vairāk, savas mazāk, bet arī manām ir salstošu pēdu fanuklubiņš. Lokāls, bet iedvesmojošs.. , kamēr viņa mācās baletu, tikmēr es aiz durvīm adu.
 Bet dilles skolotāja(kura esot visforšākā no visām) - iedeva Putojošā briesmoņa/krokodiļļļa recepti.., man šitādi mājasdarbi patīk, ja par tiem bērns runā jau iepriekšējā dienā... tad jau vispār...
 Beigās gan vienas tējkarotes vietā iebērām pamatīgu zupas karoti ar - sodu... un tad bij ritīgs vulkān-efekts!!!  Bet : Etiķis + šķidrās ziepes+ soda(pēdējā) = ķīmisks burbuļojošs efekts.
 Tieši pie plastalīna plauktiem(rimī)  šāda kastīte , kurā iekšā.. kaut kāda nenosakāmas konsistences masa..- pieņemsim, ka vasks:)  Bet vasku jau bērns ar rokām izmīcīt nevarētu..
Mūsmājās = Ļoti dzestrs, tad pirkstos neko sasildīt gribot nevar.. : ielikām cepeškrāsnī uzsilt. Mazliet līp pie pirkstiem un vēlams turēt pa rokai kādu nederīgu lupatu, ko pēc tam nav žēl izmest.. + arī galdu labāk noklāt ar sviestpapīru.. , jo no šķīvja notīrīt to bij varen "ļipīgi" (saldētavu gan izmēģināšu uz sveČtura)

 Bet deglīša virvīte, kura pievienota komplektam - ļoti kvalitatīva un laba..
 Un viss tiešām bērna rokām izdarāms un paveicams.. un deg.., deg ļoti labi, ja svece ir resnāka, ja mazāka, tad jau izdeg žiperīgi..
 Bet tad kad viss izdedzis, tad vēl sanāk uzveidot bumbu.., kura deg un deg..
 Teikas  puķuÕpja dālijas & Čiekurkalna tirgus gardumi..
 Pārgājiens līdz Linezeram. Pikniks. Pīļbarošana. Tējošana.
 Biķernieku meža karti jāsameklē.. ar visiem kalniem/lejām/ieplakām..
 Lapu. lapas. Taku takās atrastas.

 Dilles milzu gultā jau sen bij uzslieta milzīga kaudze ar grāmatām.. un šodien uzzināju - kāpēc.. Jo tur pašā apakšā bija pasaku grāmata , kurā spiedās - āboliņš..  , viņa pat atcerējās, kurā pasakā tas glabājās..
 Neesmu vēl redzējusi nevienu gājputnu kāsi..

 Vakara atklāsme : patiesi vajadzēja vasarā spiest visas iespējamās puķes, ko satiekam ceļā..., bet Tur ārā vēl zied.. daudz un dikti.. - vēl ir ko nospiest, un paslēpt zem milzīgas grāmatu kaudzes..


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru