otrdiena, 2013. gada 30. aprīlis

flamingo.zivis.

Jāmācās ... drau-dzē-tieees!!! 
ar cilvēkiem un dabu.
Kaut cilvēki jau reizēm neredz acīm redzamo. Pat ja sakoptajā teritorijā visur flamingo saliktu... - viņi savus atkritumus mestu tik un tā. 
 Salaspils gadatirgū pirktā magone par vasaru stāsta ikreiz, kad uz to paskaties.  Tā vien gribas uzaicināt ciemos - lai uz galda tādu skaistumu uzliktu un visi par vasaru sapņotu. Saules krāsā un smaržā.
 Izrādās labāk to papīru,avīzes, kartonkārbas ir vārīt kādu stundu... tad tas papīrs izjūk un vieglāk blenderējas.. nevis trīs dienas mērcēt.. .
 Magnēti. un magnētu zivs.  Blenderēta papīra masa. nospiests ūdens.. pievienota PVA līme.. un mazliet naglas:))
 Apžūst un tad žūst uz radiatora(ja vien tāds ir un strādā) Kaut saule tagad kaltē labāk par radiatoru.
 Bet trīs dienu laikā - saule + radiators - un rezultātā triecien izturīgs "jūrasdzīvnieks". Nokrāsot.Nolakot.Lietot.
 Kaut "grebt" instrumenti tik - tik aizraujoši... ka krāsot neviens palīgā nenāk.  Un tas joks ir ass..  bet pirkstiņi trennējas turēt un to gumiju tā, lai grebjamais, ja izslīd... tad netrāpa.
 Šo instrumentu varētu pielīdzināt karstās līmes pistolei... - mazliet jāiespringst lietojot.. un ja aizmirst, ka jāuzmanās sāpes garantētas:) bet rezultāts ...  ātrs un redzams un skaists!!!
 Karogi. Gājputnu karogi.. nu lai izkārtu pie mājas... tiem par godu.
 Spārns.
 Un tas magnēts tik spēcīgs.., tik spēcīgi pie naglām "piesūcas".. ka prieks makšķerēt.. Nav jāuzmanas lai nenokrīt vicinot pa gaisu, vai atdauzot pret kaut ko..






un tad patiesi.. - ja man pagalmā stāvētu roozā flamingo.. vai tad kāds ar mani labprātīgi gribētu draudzēties? Nu no kaimiņiem vai garāmgājējiem....  skatītos, ar pirkstu rādītu.. Bērni biežāk garām ietu:) ...
Bet gan jau tos flamingo novāktu tā pat kā karogu.  Katru dienu nevar būt svētki. Nezinu kāpēc. 

17 comments:

  1. Vairākas dienas rādīja, ka blogs pieejams tikai uzaicinātiem lasītājiem...
    Prieks, ka tagad tomēr visiem...
    Apsveicu, ka gāj-flamingo atlidojuši!
    :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija - jā.. tā patiešām bija. Tehniskas un garīgas ķibeles "blogspotam" risinājās. un man arī prieks, ka visiem:) un paldies... ceru, ka citos pagalmos ar tik pat priecīgi vismaz kādu vakaru:)

    AtbildētDzēst
  3. cerams, ka bērnam tomēr tika iemācīta GULBJA pareizrakstība.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Domāju šajā blogā būtu jābūt skaidram, ka valoda ir tik bagāta, ka kļūdas nekad nav nejaušas... Tas piederas pie humora izjūtas ;)

      Dzēst
    2. m.anna - Nopietni? :)) es ceru, ka Tev vienkārši ir izteiksmīgi koriģējoša humooorizjūta dzīvē..., Vai Tu visos bērnu radošajos darbos sēdi klāt un cīnies par pareizrakstību? Es - Nē! un man prieks, ka mans piecgadnieks burtus mīl:) un mākslu mīl tik ļoti, lai nepārdzīvotu par to, ka viņai gadījusies nepareiza garumzīme. Man patīk.

      Dzēst
    3. Anonīms - :)) sasmējos par "valodas bagātību".. , tā kļūda uz karoga ir pilnīgi nejauša... bet skaista tak:)) Ļota..

      Dzēst
    4. Man likās, ka, lasot šo blogu, jābūt skaidram, ka Tev ar pareizrakstību nav nekādu problēmu. Un, ja kļūda ir radīta piecgadīga bērna rokām, tad vēl jo vairāk sanikno muļķīgi komentāri.. :)

      Dzēst
  4. Ahhh tie flamingi...
    Un magnēta ķeramās zivis burvīgas. Paldies, noteikti aizņemšos ideju. :)

    AtbildētDzēst
  5. A, es Salaspilī nopirku gundegu. Un parka rozes.
    Un skapī man stāv sasmalcinātas avīzes-ja nu noder. Tagad laikam būs jāvāra. Popjē mašē tomēr būs.

    AtbildētDzēst
  6. Vienmēr skatos un brīnos - kaut es mācētu tā izteikties un kaut man būtu tik daudz enerģijas un ideju! Skaisti.

    AtbildētDzēst
  7. santa - :)) lai izdodas zivis vai citi magnētobjekti..
    Tīna- ooo.. tā dārza gundega jau kā mazs ranukulis:) nu tā vārīšana patiesi to blenderēšanas procesu tik ļoti atvieglo!!! blenderis i nejūt..
    paeglisi - paldies par labiem vārdiem, ar mani ir tā, ka enerģija rodas darot.. + citi noteikti mājās savējiem gatavo trīs ēdienus:) kamēr es blenderēju papīru:)

    AtbildētDzēst
  8. ...''ja man pagalmā stāvētu roozā flamingo.. vai tad kāds ar mani labprātīgi gribētu draudzēties?'' ... es ne tikai draudzēties gribētu, es pārceltos uz Tavu pagalmu, sēdētu un visu laiku uz tiem flamingiem vērtos! :)

    un- Lai dzīvo Gūlbis!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mēs sēdētu divatā. :)

      Dzēst
    2. :))) tie flamingo patiesi smieklīgi.. un te nu liecina ,ka arī lieliem cilvēkiem vajag lelles.. kaut uz vienu vakaru pagalmā, bet vajag!!

      Dzēst
  9. Es jau paspēju sabēdāties, ka esmu kaut ko nogrēkojusi un paliku bez tik forša bloga, bet labi, ka tās bija tikai tehniskas kļūdas :D
    Idejas visas kā vienmēr burvīgas! Un jūrasdzīvnieki ir "the best!" no visiem, kādus esmu redzējusi. Es arī tādus gribu. Mazais makšķernieks jau paauzies. Drīz vajadzēs:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :) es noteikti biju sagrēkojusi pati.. .. , es jau ar vairāk taisīju ar domu, ka mazajam augošajam vairāk - nekā lielajam, bet patīk jau arī lieliem..

      Dzēst