otrdiena, 2015. gada 6. janvāris

Janvāris.

Nav jēgas strīdēties ar ziemu .. ir auksts, jābūt aukstam - un es negribu, lai ziema pazūd, pat ja pirksti nosaluši un visi radiatori nokarināti ar žūstošām āra drēbēm.  
 Un visļotāk no visa - man patīk gatavošanās... Un pat Ja nemaz nebija plānots svinēt.. nu tā , bet patiess prieks, ka vecgada vakarā novācām Ziemassvētkus, lai uzliktu, jo citu.. Kazu gadam par godu. Un nav viegli saņemties, bet skaidrs ir viens, ka ja Ziemassvētkiem pieliek klāt Jaunā gada dekorācijas..  svētki pazūd  un sajūtas samaisās. Vismaz mūsmājās.

 Un pat ja - uz mirkli virtuvē bija zelta lietus nolijis.. tas ātri vien pazuda. To mēs atstāsim rusifikācijas ballītēm. Citiem Jaunajiem gadiem. Bet tā stunda mirdzumā bija - varenu pārdomu pilna.
 Ome , kā katru gadu bija sagatavojusi - zvīņas.., kuras dille saveidoja sainīšus, lai visiem izdalītu.
 Un kinētiskajās smiltīs.. traktors pa šķīvi brauc. Nav sliktas tās smiltis - nudien.
 Bet, ja Tu atbrauc no ziedu tirgotavas "Lakstos" un noliec ziedus uz grīdas.. tad - tos var atrast arī kā spilvenu izmantotus.
 mē.
 Ugunskurā - vecgada vakarā sadedzināt visu lieko - savās sajūtās un vēlmēs.  Uzcelt sniegavīrus un doties ballēt.
 Un Jaungada rītā apņemties novākt galdu- lai ballīte var turpināties. Bruno svinēja visilgāk. Ballītes kadri gan izpaliks. Bet jauki - patiesi ir jauki, ja kāds uzprasās pie Tevis ciemos. Un mēs jau arī centāmies tos ciemiņus atbilstoši sagaidīt. Dekorējot un gardumus taisot.
 Dilles dekori priekšnamā.
 Un.. it kā jau pirmā janvāra rīts neatšķiras no citiem rītiem. Tik pat daudz iespēju, kā katru rītu - visa pasaule vaļā.




 Un šī gada apņemšanās man ir - dzert daudz ūdeni:) neatkarīgi no gadalaika..  Tik vienkārši.  Bet visādi citādi - paldies, es Jūtos bezgala laimīga.. par  to būšanu kopā.
Par to - darīt kopā prieku.   Vecgada vakarā ugunskurs  Rīgas centrā un Jaungada pirmajā dienā Jūras malā - līdz dziļai tumsai.
 Kušs.
Bet tagad. Lai spēks strādāt un sapņus piepildīt.

4 komentāri:

  1. Foršas maskas!
    Laimīgu un super radošu jauno gadu!
    Inga no http://2sisters-rainbow.blogspot.com

    AtbildētDzēst
  2. Kristīn, jūs taču esat patiešām burvīga - bildēs, burtos un sajūtās :) Iedvesmā applaudēju!

    AtbildētDzēst