trešdiena, 2011. gada 17. augusts

velo.pastkartes pa pasauli. un zemapziņas faili. vai sajūtas.

Agrāk skrēju pa mežu - klausoties skaņās. Neskaitāmus gadus mūzika skrienot - bij kaut kas svešs. Skriet. Elpot. Domāt. Tagad es skrienu un klausos mūzikā. 
Par spīti dilles " Es gribu Tev līdz" - izvilku vello uz mitrās, krēslainās ielas un braucu - braukt. Tas ir tāds notikums - Būt mežā vienai, bez suņa, bez dilles. Un burtiski lidot pa takām ar tvistīgu mūziku uz ausīm un smaidīt līdz ausīm, par to cik ļoti patīkami ir jaunie vello rokturi. nekrīt nost. Un cik ļoti patīkami ir saprast, ka kaut kur prātā ir fails, kurš atceras - kur saknes. Krēsla tik viltīga, ka šilierējas koki, ne tikai saknes.. bet fails darbojas. Un tam nav nekāda sakara ar atmiņu. Un ripojot pa Biķernieku trasi - par spīti mūzikai un ātrumam dzirdu suņa nagus.. es pat skatos pār plecu - tīri refleksīvi.. - cik tālu viņa ir.. , viņas nav, viņa laukos, bet man liekas - ka viņa ir man līdzās un skrien kā vējš. Dzirdu kā viņa bremzē, palēnina gaitu.... bet noteikti viss manā zemapziņas meža failā. 
Čīkstoši vello ar varavīksnes krāsas atstarotājiem. Un pirmo reizi - patiesi pirmo reizi tas elektrõniskais pulkstens pie Kīnõ studijas rādija nepareizu laiku. Varbūt pulksteņvīrs atvaļinājumā.   
Un vēl braucot - es saplēsu savas mīļākās bikses, bet tas bij tā vērts. 
Un vēl paldies Irai, ka viņa senumsen pastāstija par www.postcrossing.com ..Tā, kā man tagad pašai ir pastkartes - tad par godu tam reģistrējos un šodien izsūtijām savas pirmās pastkartes. Ziemeļamerika. Baltkrievija. Somija. Vācija. Nīderlande. Kaut kas sireāls. To - kurš to izdomājis. Visu cieņu! pat vēl vairāk!

12 comments:

  1. tagad sēžu nakts melnumā un štukoju- piereģistrēties uzreiz postcrossingos vai pagaidīt un padomāt līdz jaunai dienai?

    AtbildētDzēst
  2. Man kartiņošana ir sagādājusi ļoti daudz jauku brīžu, kad ar dažiem cilvēkiem turpinās sarakste ar īstām, garām vēstulēm, kad saņemu īpaši skaistas pastkartes ar īpaši jaukiem vārdiem... Lai jums veicas! :)

    AtbildētDzēst
  3. Dace - Jā! Reģistrējies! Ja to jau neizdarīji naktī:)

    chupatinja: Paldies.. es nudien tiešām ceru uz daudziem jaukiem brīžiem! Jo man ļoti patīk sūtīt un saņemt.. nekad gan nebiju to darījusi svešiem cilvēkiem.., bet sajūta rakstot un domājot ko rakstīt.. un kādu kartiņu ņemt.. ir varena:)

    AtbildētDzēst
  4. Riteņot vienai - mazliet ekskluzīvi:))) Un feini! Pēc tam var atkal riteņot kopā:))))

    AtbildētDzēst
  5. Inga - Jāā, patiesi īstais vārds būtu Ekskluzīvi:) .. es jau projām gāju ar solījumu, ka no rīta to darīsim atkal kopā:)

    AtbildētDzēst
  6. Brīnišķīgi. Esmu gan lasījusi par cilvēkiem, kas kļūst tiktāl apsēsti ar postcrossing, ka visa nauda aiziet pasta izdevumos. :)
    Kur tu pasūtīji pastkartes?

    AtbildētDzēst
  7. Diāna - es pasūtiju iekš www.due.lv, bet šoreiz tikai tāpēc, ka maketētājs pazīstams.. bet nākamreiz domāju, ka sūtīšu citur :) Jo tagad ir pastkaršu pieredze :)

    AtbildētDzēst
  8. jā, es jau naktī piereģistrējos, un pirmo sūtīšu uz Ķīnu!!!

    AtbildētDzēst
  9. Ak, man to kartiņu no pasaules jau tik daudz. Tik skaistas visas un tik dažādas. Un dzīvas, jel, tas ar roku rakstītais vārds, no kāda nezināma nezināmam (: Un ko viņa/š, no visa sava ikdienas virpuļa izdomā atsūtīt tieši Tev ... mmmm.
    Prieks, ka pievienosies priekos (: Tev patiks!

    AtbildētDzēst
  10. Dace.. ooo nez, ja Ķīniešu pasaulē vis vairāk.. vai ķīnas adrešu iekš tās vietnes ar?:) jāielūr vēlāk:)

    AtbildētDzēst
  11. Zaļā māra:) - tad jau man Tev pa pastu būs jāsūta pastkaršu sainis:)

    AtbildētDzēst
  12. jēēēēēl, dikti tad gaidīšu. un sūti tad tās savas jaunās, skaistās (: tās, ar autores parakstu, labprāt likšu kolekcijas virsotnē (:
    saini (:

    AtbildētDzēst