otrdiena, 2011. gada 13. decembris

konverti no sirds.

Par pasta nozīmi manā dzīvē es varētu rakstīt daudz. Patiesībā esmu uzrakstījusi daudz. Daudz lietojusi. Daudz jutusi caur pastu. Mācijusies draudzēties. Mācijusies lūgt piedošanu. Mācijusies pateikt paldies. Un mācijusies pat atzīties mīlestībā. Bet visā visumā prieku radīt caur pastu man ir sanācis dabiski. Jo man patīk. Patīk tā sajūta, kad pastkastē atrodu kaut ko sev. Attiecīgi ceru, ka citi jūtas kaut uz pusi tik priecīgi. 
 Agrāk aploksnes vienkārši šuvu. Diegs.. adata. un papīrlapa jebkāda..! biezāku gan caurumoju ar parasto caurumduri, jo patiesībā, ja iekšā ir daudz lasāmvielas, un negribas ņemt A4 aploksni, tad mazākas aploksnes- tādas, kuras nenāk/nelīp vaļā un ir pievilcīgas.. nav atrodamas... ja vēl - vēlies ievietot tur bildes.. pfff... Labāk aizšūt no visiem galiem.. un gan pa smuko, gan pa drošo!
 Tad nu ar dilli caurumojām uz nebēdu. Knik - knik - knik.  un tik pat aktīvi arī iešuvām lentas un diegus .
 Vislabākais ir tas, ka man vairs nav jāraksta dzeja tur. Dille pa visu aizmuguri uzraksta kaut ko:) un tas ir tik precīzi.. , ka ko tur vairs....:) Un pats galvenais, ka bērns pats- Pats no a-z var uzveidot savus konvertus.
 Valtera pastkarte.
 Egļu sārtie stumbri.
 Un šī ir īstā reize, kur pielietot bērnu zīmējumus.. jebkādus, kur vēl ir vieta uzrakstīt adresi un vieta, kur pastā uzspiest zīmogu:) .. Kaut dille ļāva savus zīmējumus lietot, tikai pāris persõnām.. Bet ja nu ļauj... tad neko skaistāku iedomāties nevaru, kā sašūtu bērnu zīmējum-konvertu.
 Viegli jau nav. Un šī diena, bij tikai sākums... , bet kaut kad jau ir jāsāk...., jo visu vienā dienā nemaz nevar brīvbrīžos uzspēt sarakstīt un sašūt..

 Un nav jau tā, ka tikai cilvēkiem ir draugi, kurus gribas sveikt! Regai arī tāds ir..  tad nu krāsojām ar tušu viņas pēdu:) un  sveiciens gatavs.....

12 comments:

  1. :)))) Atvērt pastkasti un ieraudzīt tajā nelielo taisnatūrveidīgo sveicienu... :))) Mani tas nudien sapriecina...tik ļoti... tik pat ļoti, ka pastkaršu nosūtīšana draugiem un radiem un ne tikai :)

    AtbildētDzēst
  2. Es iedomājos to suni, kas saņems Regas vēstuli. :))))) Priecīgs gaudos, metīs kūleņus un ķers asti aiz prieka! :)

    AtbildētDzēst
  3. Cik burvīgi! Man, kā cilvēkam, kam negaršo aplokšņu laizīšana, ļoti patīk doma par aplokšņu šūšanu :) Arī man ar pastu ir interesantas attiecības...

    AtbildētDzēst
  4. Fantastiskas aploksnes - ne tikai no sirds, bet i no dvēseles ar :)
    Bet saki, vai pastā tādas ņem pretim, neliek vēl papildus iepakot īstā aploksnē? Man ar pastu tik maz saskares, ka vienmēr bailīgi izpildu visas formalitātes un izmantoju tikai "pareizos" konvertus, tai pat laikā tik labprāt pati taisītu aploksnes...

    AtbildētDzēst
  5. Ines - Katrai iestādei, jau ir savi likumi, lai darbs vienkāršāks.. un Pastā teiks, ka jāievieto citur! Bet arī atkarībā no tā cilvēka, kurš pieņem, Bet to nevajag darīt, jo ja adrese ir SKAIDRI salasāma un ir kur uzspiest zīmogu un LV pareizs un marka virsū pareizajam svaram, visss aiziet līdz galapunktam !!! Es aizeju nosvērt vienu - un uzzināt cenu, tad salipinu markas un dzeltenajās vietnēs iekšā!! Ja svars ir dažāds.. es lipinu vairāk parasti, lai aiziet ātrāk :) + pastnieki, kuri šķiro un iznēsā..visādos rajõnos visādiem saņēmējiem ir teikuši, ka prieks viņiem arī par dažādību, kaut protams viņi jau cenšas, lai nekas neķeras un nesprūst:) Bet pēc manas pieredzes - aiziet visss!!! Mums vienreiz bij pasta ballīte, kur eksperimentējām ar sūtijumiem(ne bīstamiem).. un aizgāja visi:) arī nenokonvertēta nauda ar adresi:) saņēmējs to saņēma konvertā ievietotu:) PS - var izmantot arī mājas pārtikas svarus..un nosverot uzzināt attiecīgo marku!

    AtbildētDzēst
  6. Man arī bija tāds pats jautājums - vai pasts ko tādu ņem pretī. Ir bijusi nelāga pieredze ar paciņām, kuras mistiski pazūd (ar iekšā esošu roku darbu) un neviens nejūtas vainīgs. Tāpēc ļoti interesanti bija uzzināt, ka tomēr aiziet līdz adresātam šādi noformētas aploksnes. Nu tas ir riktīgi forši.

    AtbildētDzēst
  7. Bet 100% uzrakstīt LABI SALASĀMU ADRESI un samaksāt:) labāk 5 sant virs:) nevis zem:)

    AtbildētDzēst
  8. Super, super, super! Izrādās arī man bij tikai viens jautājums par to pasta darbinieku pretimnākšanu šādām radošām izapusmēm, bet prieks, ka tas tomēr ir reāli!
    Un Regai skaista ķepa... :)

    AtbildētDzēst
  9. paldies par atbildi klātienē... un es tomēr izlasīju :)

    AtbildētDzēst