svētdiena, 2011. gada 11. decembris

Pudeļrūķis un brīvi vakari. divi.

 Garšas un cilvēki. Stāsti un sarunas. 
Topinambūrzupa. Un neaptverami ir divus vakarus pēc kārtas iziet tautās - un nevis strādāt, bet iziet divatā, bez dilles - atpūsties. Vērot, runāt, garšot, klausīties, smieties, jautāt un pat dejot.. Patiesi , paldies par šiem brīvvakariem mammai. Paldies "3 pavāriem" un paldies Ievai, bet Busulim tālu no paldies par koncertu, kura laikā es domāju par tīri praktiskām lietām, bet paldies arī viņam, jo vismaz man tagad ir viedoklis un sava doma. Smieklīgi taksisti. Garda kafija. Un iespējams, ka ir cilvēki, kuriem kafija garšo vēēēēēl vairāk par mani. Forši iepazīt foršus cilvēkus. Tas ir skaidrs . Bet šorīt, kaut tikai 5h miega.. acis vaļā un uz Jūru prom..
 Vējš bij izgrauzis visādus tuneļus smiltīs. Un viņš ielīda visur. Visur zem biezās rudens jakas, vaigos sadzina sārtumu un stipri elpoja manā vietā. Bet trīs maisus pielasījām.
 Priežu mežā aiz kāpām šķita pavasaris.. Pavasarī bizes ieaug kokos. Tur ne vēja. ne ziemas. ne saprotams, kas par gadalaiku.
 Un pēc pāris mirkļiem randiņš Garkalnes karjerās ar dilli un Omi. Tur ir īsti ragavu pauguri.. Bet ragavas jau nevienam nebij.

 Es nespēju itin nekādi iedomāties pastaigu bez suņiem. Pilnīgi nekādi. es pat nemaz nevēlos iedomāties.
 Mana mamma ar manu jaku un cepuri izskatās, kā es vecumdienās. Loģiski ne?
 Rūķpudelei jau daudz nevajag - avīzes/mīkstas žurnāllapas, platais skoČs un mazliet pacietība.
 Dille noskoČoja manu āboletiķi tā, ka man vajadzēs daudz smaida mirkļus, lai to dabūtu vaļā:)

 Atgriežot apakšu vaļā pudele pati izšļūc laukā.. un mice paliek rokās..

 Un par zvārguļiem es nespēju nesmaidīt. Gudrāki cilvēki  jau tur auglību pierunāja un trejdeksni piesauca. Ir.. tajā skaņā maģija. Ja vēl skaņa no tavas rokas nāk.
 Un zvaniņi skan tik pat labi. Un ziemassvētki ir tieši tepat. Tūlīt. Un ir īstais laiks savu zvārguli uztaisīt un draugiem uzdāvāt, lai to auglību piezvanītu. Visādu veidu :)
Bet  - lai cik sajūtas labas ir ballējoties, būt kopā ar dilli ir neizsakāmi labāk. Kaut to nemaz nevar salīdzināt, tā ir cita dimensija un cits līmenis. Bet nedrīkst aizmirst iziet tautās. Jo tur ir daudz foršu cilvēku. Daudz foršu vietu, ko viņi saveidojuši. Un daudz smaida un pozitīvu stāstu, ko tieši Tev sakrājuši. Tā ir.

9 komentāri:

  1. Tā ir gan - laiks tautām un laiks pašiem svarīgākajiem (bērniem) - tie ir divi pavisam dažādi laiki, kuri, lai kā grozies, abi ir ļoooooti nepieciešami garīgajam līdzsvaram!

    Un jūrstāsts ir kolosāls! Ticu, ka visi pieGaujas sprunguļi tagad savilkti tavās mājās! :)
    BET! Tas, ko domāju nemiTĪgi - Dillei nudien būtu superjautri un vispār pa visām vīlēm viss kliedz, ka vismaz vēl trīs (pagaidām tikai gaiša virmojoši) bērni ir pelnījuši tādus vecākus kā jūs ar Valteru! ;)

    AtbildētDzēst
  2. bērni ir viena varena laime, bet brīdi pabūt bez bērniem arī ir laime :)))
    Tavi zvārguļi ir kolosāli!

    AtbildētDzēst
  3. cik jauka darbošanās un paldies par pudeļrūķa ideju!

    AtbildētDzēst
  4. Laine :) Šoreiz jau bijām Lilastes Jūrā... kaut tur liekas ir mazāk koku, bet atrast var:) un katram cilvēkam jau savu lenķi patīk.. - bet droši, tie visi trīs, kas tur gaisā virmo var nākt dzīvot pie mums:) droši! :) Nākat!Gaidaaaam:)
    Ines:) paldies... tie zvārguļ ir nudien forši:)
    Irēna - .. Tieši vakar braucot uz Jūru un konstatējot, ka visi audum maisiņi atkal ir aizklīduši kur kurais un ieskrienot veikalā un tiekot pie maisiņiem ar nosaukumu "recycle or die" šķita, ka tur nu būs koments no Tevis:)

    AtbildētDzēst
  5. Pastaigas ar suņiem un pastaigas bez suņiem tās ir pa visam dažādas pastaigas. Viennozīmīgi jaukākās un jautrākās ir tās pirmās! :))))
    Bižu ieaugšana kokos bilde - tāda mazliet Japānas nojausmās...:)))

    Zvārgulīši nu diezin vai vairs var pateikt vairāk kā jau pateikts! :))) Skaisti:)))))

    AtbildētDzēst
  6. Pudeļrūķis un zvārgulīši...zvārgulīši jau ir iekarojuši manu māju :) un man ir aizdoma, ka kāds pudeļrūķis ar ieradīsies ciemā :) Paldies par kārtējo iedvesmas brīzi :)

    AtbildētDzēst
  7. Viens, divi, trīs, četri... simtiem zvārguļu. Rādās, jūsmājās mīt īsts zvārguļu simfoniskais orķestris. :) Pirms sāku lasīt Tavu blogu, pat nenojautu, cik daudzveidīgas ir to pielietojuma iespējas ne vien atsevišķu priekšmetu (rotaļlietu gan lieliem, gan maziem), bet arī noskaņas radīšanai. TĀS - ĪSTĀS - noskaņas īstajā laikā un vietā.

    Vai atklāsi noslēpumu, kur var iegādāties zvārguļu armiju? :) Esmu tos redzējusi un pirkusi vien Abakhan bodē, kur ir gaužām štruntīga izvēle un, jāatzīst, ne pārāk draudzīga cena. :)

    AtbildētDzēst
  8. Inga - Ehh.. Japānā bij tās skaistās priedes nez.. jāiegoglē..:)
    Vi - :) vismaz šito joku bez traumām var uzveikt:)
    Anonīms = nu tie zvani/zvārguļi kā kuri.. esmu pirkusi iekš Timmarī.., bet visi pārējie ir palikuši pāri no kādiem citiem seniem pasākumiem, citām dekorācijām.. , tā kā pat nezinu/neatceros, kur pirkti, bet patiesi lēti jau nu gan nav un arīdzan esmu zvārguļu meklējumos!

    AtbildētDzēst
  9. Ehhh... Sagrāvi visas manas cerības (es par tiem zvārguļiem). :)
    Vispār, ja godīgi, es aizvien vairāk sāku skatīties ebay virzienā - kaut arī labprātāk pērku visu klātienē (patīk apskatīt, apčamdīt), ebay cenas zvārguļiem ir krietni draudzīgākas. Un piedāvājums arī gana plašs.

    AtbildētDzēst